Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Mini appelflappen

Mini appelflappen

Dit recept is van: Annet

  1. Mini appelflappen
Item 1 of 1
Mini appelflappen
info
Benodigdheden
Stappen

Een makkelijke appelflap is zo gemaakt. Een lekker hapje voor tussendoor, maar ook om uit te delen. Een gouwe ouwe!

15 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
AppelsBladerdeegKaneelRozijnenBakken met kinderenHigh tea

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    1 pak(ken)
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Appel
    4 Stuk(s)
    Appel
  • Kaneel
    1 snufje(s)
    Kaneel
  • Suiker (kristalsuiker)
    1 snufje(s)
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Rozijnen
    50 g
    Rozijnen
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)
  • Suiker (kristalsuiker)
    1 snufje(s)
    Suiker (kristalsuiker)

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de plakjes Koopmans Bladerdeeg Roomboter (1 pakje) van elkaar en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien.

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 225°C / hetelucht 210°C). Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

2. Appelflappen vulling bereiden

Schil ondertussen middelgrote fris-zoete appels (4 stuks), zoals Goudreinet, Elstar of Jonagold. Verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes. Bestrooi de appelblokjes naar smaak met kaneel (1 snufje) en kristalsuiker (1 snufje). Meng hier eventueel rozijnen (50 g) door.

Halveer de bladerdeegplakjes. Snijd van ieder plakje de zijde die de bovenkant wordt in met een mes. Let op: de kant met het folie is de plakkant.

Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje appelmengsel. Vouw de ingesneden zijde over de appelvulling, vouw dicht en druk de randen van iedere appelflap goed aan.

3. Bak de appelflappen

Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met een losgeklopt ei (1 stuks) of eventueel met water en strooi er wat suiker (1 snufje) over.

Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.