🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Mini appelflappen

Mini appelflappen

Dit recept is van: Annet

Mini appelflappen
Mini appelflappen
Info Benodigdheden Stappen

Een makkelijke appelflap is zo gemaakt. Een lekker hapje voor tussendoor, maar ook om uit te delen. Een gouwe ouwe!

15 min. Bereidingstijd
15 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20 Porties
Appel Bladerdeeg Kaneel Rozijnen Bakken met kinderen High tea
4
11 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    1 pak(ken)
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Appel
    4 Stuk(s)
    Appel
  • Kaneel
    1 snufje(s)
    Kaneel
  • Suiker (kristalsuiker)
    1 snufje(s)
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Rozijnen
    50 g
    Rozijnen
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)
  • Suiker (kristalsuiker)
    1 snufje(s)
    Suiker (kristalsuiker)

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de plakjes Koopmans Bladerdeeg Roomboter (1 pakje) van elkaar en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien.

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 225°C / hetelucht 210°C). Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

2. Appelflappen vulling bereiden

Schil ondertussen middelgrote fris-zoete appels (4 stuks), zoals Goudreinet, Elstar of Jonagold. Verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes. Bestrooi de appelblokjes naar smaak met kaneel (1 snufje) en kristalsuiker (1 snufje). Meng hier eventueel rozijnen (50 g) door.

Halveer de bladerdeegplakjes. Snijd van ieder plakje de zijde die de bovenkant wordt in met een mes. Let op: de kant met het folie is de plakkant.

Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje appelmengsel. Vouw de ingesneden zijde over de appelvulling, vouw dicht en druk de randen van iedere appelflap goed aan.

3. Bak de appelflappen

Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met een losgeklopt ei (1 stuks) of eventueel met water en strooi er wat suiker (1 snufje) over.

Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.