Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Appelcrunch met heerlijke appelvulling en krokant korstje.

Appelcrunch met heerlijke appelvulling en krokant korstje.

Dit recept is van: Martine4473

  1. Appelcrunch met heerlijke appelvulling en krokant korstje.
Item 1 of 1
Appelcrunch met heerlijke appelvulling en krokant korstje.
info
Benodigdheden
Stappen
Makkelijk te maken. Ook fijn als je een groot gezelschap op visite krijgt. Er kunnen ca 24 stukken uit. Komt er minder bezoek dan halveer ik alles. Heerlijk als het nog een beetje warm is met een dot slagroom !
30 min.Bereidingstijd
70 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Makkelijk voor een verjaardag. Ook handig als je voor een grote groep wil bakken. Lekker crunchy door de havermout. De appels kun je ook met een rasp of ander keukenmachine raspen. Niet te klein, want anders wordt het appelmoes en dat is niet de bedoeling !
Thema receptenVerjaardagZoete receptenGebakTaartAppeltaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 9 a 10 grote appels bijv Elstars
  • 400 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 250 gram havermout (kleine vlokken)
  • 2 zakjes vanillesuiker

 

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 400 gram roomboter of margarine
  • snufje zout
  • 2 a 3 theelepels kaneel

Keukenspullen

  • Grote pan
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Weegschaal
  • Foodprocessor om appels te raspen.

Stappen

Stap: 1

Boter smelten in een grote pan.

Stap: 2

Alle ingredienten in de pan doen, behalve de appels en de kaneel. Goed mengen.

Stap: 3

Bakpapier op bakplaat doen.

Stap: 4

2/3 van het deeg op de bakplaat op de bakplaat storten en goed verdelen. Vervolgens goed aandrukken. Maak ook een klein opstaand randje.

Stap: 5

Appels raspen in foodprocessor. De geraspte appels mengen met de kaneel. Appelmengsel verdelen over het deeg. Wederom goed aandrukken.

Stap: 6

Als laatste de rest van het kruimeldeeg (1/3 deel) over het appel mengsel verdelen.

Stap: 7

70 minuten in voorverwarmde oven op 170 graden

Over dit recept

Dit recept is van Martine4473

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.