Applecrumble, maar dan extra lekker. Deze applecrumble heeft als extraatje peren en een smaakvolle notenspijs.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (Elektrisch 180°C / Hetelucht 165°C).
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Klem de ring vast en vet de randen in met bakspray of wat boter.
Doe de in dobbelsteentjes gesneden boter (100 g) in een beslagkom en voeg de Appelkruimeltaartmix (1 pak) toe. Meng het geheel tot een kruimelig deeg.
Voeg het ei toe en mix nog even kort. Zet het crumbledeeg tot gebruik in de koelkast
Hak de noten (150 g) fijn in de keukenmachine. Voeg de suiker (125 g) toe en mix nog kort tot het gemengd is.
Voeg de helft van een eiwit toe en mix tot een samenhangende massa. Bewaar de notenspijs in plasticfolie in de koelkast.
Schil de appels (3 stuks) en de peren (2 stuks) en snijd ze in blokjes, hoe groot dat bepaal je zelf!
Doe ¾ van het crumble deeg in de springvorm, druk het licht aan en vorm een opstaande rand van ongeveer 3 cm.
Verdeel de notenspijs over de bodem en druk aan. Doe dan het appel-perenmengsel in de vorm en strooi de rest van het crumble deeg erover.
Bak de appel crumble in ongeveer 40 tot 50 minuten gaar en goudbruin.