Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appelcrumble met peren en notenspijs

Applecrumble, maar dan extra lekker. Deze applecrumble heeft als extraatje peren en een smaakvolle notenspijs.

Bereiden

35 min

Baktijd

50 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

8-10 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 165°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Klem de ring vast en vet de randen in met bakspray of wat boter.

Crumble maken

  1. Stap 3

    • 1 pak Koopmans Appelkruimeltaart

    • 100 g boter (koud)

    Doe de in dobbelsteentjes gesneden boter in een beslagkom en voeg de mix toe. Meng het geheel tot een kruimelig deeg.

  2. Stap 4

    • 1 ei

    Voeg het ei toe en mix nog even kort. Zet het crumbledeeg tot gebruik in de koelkast

Notenspijs maken

  1. Stap 5

    • 150 g gemengde noten (ongezouten)

    • 125 g suiker

    Hak de noten fijn in de keukenmachine. Voeg de suiker toe en mix nog kort tot het gemengd is.

  2. Stap 6

    • ½ eiwit

    Voeg de helft van een eiwit toe en mix tot een samenhangende massa. Bewaar de notenspijs in plasticfolie in de koelkast.

Applecrumble maken

  1. Stap 7

    • 3 appels

    • 2 peren

    Schil de appels en de peren en snijd ze in blokjes, hoe groot dat bepaal je zelf!

  2. Stap 8

    Doe ¾ van het crumble deeg in de springvorm, druk het licht aan en vorm een opstaande rand van ongeveer 3 cm.

  3. Stap 9

    Verdeel de notenspijs over de bodem en druk aan. Doe dan het appel-perenmengsel in de vorm en strooi de rest van het crumble deeg erover.

Appelcrumble bakken

  1. Stap 10

    Bak de apple crumble in ongeveer 40 tot 50 minuten gaar en goudbruin.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.