Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appelcake

Net zo makkelijk te maken als cake, maar dubbel zo lekker! Deze cake maak je extra lekker met walnoten en advocaat.

Bereiden

30 min

Baktijd

75 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 150°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de springvorm in met boter en bestuif de vorm met bloem of gebruik Dr. Oetker Bakspray.

Appelblokjes maken

  1. Stap 3

    • 600 g appels (goudrenet)

    • 1 el Dr. Oetker Citroenrasp

    • 1 el kaneel

    • 50 g suiker

    Snijd voor de appelcake de appels in partjes en vermeng deze met de citroenrasp, de suiker en de kaneel.

Appel-cakebeslag maken

  1. Stap 4

    • 150 g boter

    Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

  2. Stap 5

    • 100 ml advocaat

    • 1 pak Koopmans Boerencake

    • 4 eieren

    Voeg de cakemix, advocaat en de eieren in één keer toe.

  3. Stap 6

    Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 2 minuten tot een luchtig cakebeslag.

  4. Stap 7

    Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel.

Appelcake bakken

  1. Stap 8

    • 150 g Dr. Oetker Walnoten (gehakt)

    Doe het cakebeslag in de springvorm. Verdeel de appelpartjes over het beslag en strooi de gehakte walnoten over de appels.

  2. Stap 9

    Bak de appelcake in 70-80 minuten gaar en goudbruin.

  3. Stap 10

    Haal de appelcake uit de springvorm en laat de appelcake op een rooster afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.