Anita

Kokenmetanita.com

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appel roomtaart met kruimeltopping en meringue

Deze combinatie met appelroom en meringue is het waard om eens te proberen.

Bereiden

25 min

Opstijftijd

250 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Kruimelbodem maken

  1. Stap 1

    • 225 g bloem

    • 125 g boter

    • 90 g lichtbruine basterdsuiker

    • Snufje zout

    Meng alle ingrediënten door elkaar tot kruimels.

  2. Stap 2

    Gebruik ¾ om de bodem van je springvorm te bedekken en bewaar ¼ deel voor later. Druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm en het rest deeg even in de koelkast terwijl je verder gaat.

Roomvulling maken

  1. Stap 3

    • 1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

    • 400 ml slagroom

    Houdt 1 el van de mix voor banketbakkersroom achter. Doe de slagroom en de rest van de mix in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de middelste stand.

  2. Stap 4

    Klop de taartvulling met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar tot een gladde massa. Klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa. Spatel de rozijnen er voorzichtig door en verdeeld de roomvulling over de bodem. Zet de appeltaart 10 minuten in de koelkast.

Appeltopping maken

  1. Stap 5

    • 4 appels

    Schil en rasp 4 appels met een grove rasp.

  2. Stap 6

    • 4 el citroensap

    Meng het met het citroensap en de overgebleven taartmix.

  3. Stap 7

    Verdeel de appelvulling over de roomvulling en bestrooi het met de overgebleven kruimelmix. Laat de appelroomtaart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Meringue topping maken

  1. Stap 8

    Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand en verwijder de rand van de springvorm.

  2. Stap 9

    • 4 eieren

    • 100 g kristalsuiker (fijne)

    • Snufje zout

    Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met de hoogste stand van de mixer, samen met een snufje zout en 100 gr. suiker. Klop net zolang totdat de eiwitten stijf worden en gaan glanzen.

Appel-roomtaart versieren

  1. Stap 10

    Doe het eiwitmengsel in de spuitzak en maak 8 mooie meringue toefjes rondom en 1 grotere in het midden (spuit van buiten naar binnen).

  2. Stap 11

    • 1 appel

    Snijd 1 appel in dunne schijfjes en probeer een cirkel te maken. Zodra je een cirkel hebt die een beetje blijft zitten, leg je deze voorzichtig op de middelste meringue toef. Maak gebruik van de kleverige toef door de appelpartjes een beetje vast te zetten zodat ze mooi blijven zitten.

  3. Stap 12

    Brand vervolgens alle toefjes rondom mooi op met de brander.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.