Anita

Kokenmetanita.com

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appel roomtaart met kruimeltopping en meringue

,,Ook als foodblogger gebruik ik soms een kant-en-klare mix, vooral als je gaat bakken met kinderen is dit altijd erg makkelijk vind ik'', schrijft Anita op haar blog.

Bereiden

25 min

Opstijftijd

250 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Kruimelbodem maken

  1. Stap 1

    • 100 g boter

    Smelt de roomboter in een pannetje.

  2. Stap 2

    • 1 pak Dr. Oetker No Bake Appel-roomtaart

    Meng vervolgens de roomboter in een kom samen met de kruimelbodemmix.

  3. Stap 3

    Gebruik ¾ van de kruimels en bedek hiermee de bodem van de springvorm. Druk het aan met de bolle kant van een lepel. Houdt ¼ deel over voor de kruimeltopping, zet het even weg in de koelkast.

Roomvulling maken

  1. Stap 4

    • 250 ml slagroom

    • 200 ml water

    Doe het water en de slagroom in een kom.

  2. Stap 5

    Weeg 100 gram taartmix af en voeg dit toe aan het slagroommengsel (houdt de rest van de taartmix achter voor de appelvulling).

  3. Stap 6

    Klop de taartvulling met een mixer op de laagste stand tot een gladde massa. Vervolgens klop je het nog 2 minuten op de hoogste stand tot een romig geheel.

  4. Stap 7

    Verdeel de roomvulling over de bodem. Zet de roomtaart ongeveer 10 minuten in de koelkast.

Appeltopping maken

  1. Stap 8

    • 4 appels

    Schil en rasp 4 appels met een grove rasp.

  2. Stap 9

    • 4 el citroensap

    Meng het met het citroensap en de overgebleven taartmix.

  3. Stap 10

    Verdeel de appelvulling over de roomvulling en bestrooi het met de overgebleven kruimelmix. Laat de appelroomtaart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Meringue topping maken

  1. Stap 11

    Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand en verwijder de rand van de springvorm.

  2. Stap 12

    • 4 eieren

    • 100 g kristalsuiker (fijne)

    • Snufje zout

    Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met de hoogste stand van de mixer, samen met een snufje zout en 100 gr. suiker. Klop net zolang totdat de eiwitten stijf worden en gaan glanzen.

Appel-roomtaart versieren

  1. Stap 13

    Doe het eiwitmengsel in de spuitzak en maak 8 mooie meringue toefjes rondom en 1 grotere in het midden (spuit van buiten naar binnen).

  2. Stap 14

    • 1 appel

    Snijd 1 appel in dunne schijfjes en probeer een cirkel te maken. Zodra je een cirkel hebt die een beetje blijft zitten, leg je deze voorzichtig op de middelste meringue toef. Maak gebruik van de kleverige toef door de appelpartjes een beetje vast te zetten zodat ze mooi blijven zitten.

  3. Stap 15

    Brand vervolgens alle toefjes rondom mooi op met de brander.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.