De lekkerste appelkaneel muffins als verrassende traktaties! Maak heerlijke ijshoorntjes gevuld met muffins en versierd met Rolo®'s...
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Zorg dat de eieren (2 stuks) op kamertemperatuur zijn. Vouw 4 lagen aluminiumfolie over een springvorm. Maak met een mesje inkepingen langs de rand in het folie en steek hier voorzichtig de ijshoorntjes (10 stuks) in. Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C).
Doe de boter (100 g) in een magnetronbestendige beslagkom en zet dit 30-60 seconden op 600-1200 Watt in de magnetron. Of laat het smelten in een pannetje op het vuur. Voeg de muffinmix (1 pak Dr. Oetker), het water (50 ml) en de eieren (2 stuks) aan de gesmolten boter toe. Mix het geheel met een mixer op de laagste stand 30 seconden door elkaar (niet opkloppen). Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine blokjes (van circa 1 cm). Snijd de Rolo's® in stukjes. Spatel de appel, de kaneelsuiker en de stukjes Rolo door het beslag.
Verdeel het beslag met een (ijs)lepel over de ijshoorntjes.
Plaats de springvorm met de ijshoorntjes met beslag in de voorverwarmde oven. Bak ze in circa 15 tot 20 minuten gaar. Blijf erbij en houd in de gaten dat de hoorntjes niet te donker worden. Laat hierna goed afkoelen buiten de oven.
Bekleed een springvorm opnieuw met een laag aluminiumfolie en knoop er een mooie lint omheen. Maak bij de bekleedde springvorm 10 gaatjes in het folie waar de ijshoorntjes in kunnen. Je kunt natuurlijk ook een aantal ruime ijscoupes gebruiken waar je meerdere hoorntjes in plaatst.
Prik een Rolo® op iedere prikker van het parasolletje en steek deze in het appelmuffin ijshoorntje.