Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appel-notentaart

Appel-notentaart

Dit recept is van: Bakken doe je Zo

  1. appel -noten taart
Item 1 of 1
Appel-notentaart
info
Benodigdheden
Stappen

Appeltaart met knapperige noten en een vleugje vanille. De custard geeft de taart een lekkere subtiele vanillesmaak.

40 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
AppeltaartAppelsNotenCustardRozijnen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozijnen
    75 g
    Rozijnen
  • Koopmans Appeltaart
    1 pak(ken)
    Koopmans Appeltaart
  • Boter (op kamertemperatuur)
    175 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)
  • Custard (bijv. Koopmans)
    2 el (eetlepels)
    Custard (bijv. Koopmans)
  • Appel (Goudreinet of Elstar)
    6 Stuk(s)
    Appel (Goudreinet of Elstar)

 

  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Suiker (kristalsuiker)
    60 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Garneeramandelen (Dr. Oetker)
    50 g
    Garneeramandelen (Dr. Oetker)
  • Dr. Oetker Hazelnoten
    50 g
    Dr. Oetker Hazelnoten
  • Walnoten (Dr. Oetker)
    50 g
    Walnoten (Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Dunschiller
    Dunschiller
  • Lepel
    Lepel
  • Mes
    Mes
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  •  
    Snijplank
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Wel de rozijnen (75 g) in lauwwarm water. Plaats een rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet tot slot de springvorm in.

2. Appeltaartdeeg maken

Kneed vervolgens een samenhangend deeg van de appeltaartmix (1 pak Koopmans Appeltaart), de zachte boter (175 g) en 2/3 van een losgeklopt ei.

Bestrooi de bodem met custardpoeder (1 el) en verdeel deze goed. Bij bakken zal het vocht worden opgenomen door de custard waardoor je een lekkere smeuïge vanille laagje krijgt.

Laat de rozijnen goed uitlekken en droog ze hierna af. Schil de appels (6 stuks), verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Meng de appelblokjes met de suiker (60 g), kaneel (2 tl) en de rozijnen. 

Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan. Bestrooi de taart met de grof gehakte amandelen (50 g), walnoten (50 g) en hazelnoten (50 g).

Maak van het resterende deeg dunne rolletjes, druk deze plat en leg ze kruislings over de noten en het appelmengsel. En bestrijk de reepjes deeg met het resterende losgeklopte ei.

Bak de taart in 60-75 minuten gaar en goudbruin. Laat de appeltaart met amandelen, walnoten en hazelnoten nog ongeveer 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.