🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Appel-notentaart

Appel-notentaart

Dit recept is van: Bakken doe je Zo

appel -noten taart
Appel-notentaart
Info Benodigdheden Stappen

Appeltaart met knapperige noten en een vleugje vanille. De custard geeft de taart een lekkere subtiele vanillesmaak.

40 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Appeltaart Appel Bakken doe je zo Noten Custard Rozijnen
4
3 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rozijnen
    75 g
    Rozijnen
  • Koopmans Appeltaart
    1 pak(ken)
    Koopmans Appeltaart
  • Boter (op kamertemperatuur)
    175 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)
  • Custard (bijv. Koopmans)
    2 el (eetlepels)
    Custard (bijv. Koopmans)
  • Appel (Goudreinet of Elstar)
    6 Stuk(s)
    Appel (Goudreinet of Elstar)

 

  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Suiker (kristalsuiker)
    60 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Garneeramandelen (Dr. Oetker)
    50 g
    Garneeramandelen (Dr. Oetker)
  • Dr. Oetker Hazelnoten
    50 g
    Dr. Oetker Hazelnoten
  • Walnoten (Dr. Oetker)
    50 g
    Walnoten (Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Dunschiller
    Dunschiller
  • Lepel
    Lepel
  • Mes
    Mes
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  •  
    Snijplank
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Wel de rozijnen (75 g) in lauwwarm water. Plaats een rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet tot slot de springvorm in.

2. Appeltaartdeeg maken

Kneed vervolgens een samenhangend deeg van de appeltaartmix (1 pak Koopmans Appeltaart), de zachte boter (175 g) en 2/3 van een losgeklopt ei.

Bestrooi de bodem met custardpoeder (1 el) en verdeel deze goed. Bij bakken zal het vocht worden opgenomen door de custard waardoor je een lekkere smeuïge vanille laagje krijgt.

Laat de rozijnen goed uitlekken en droog ze hierna af. Schil de appels (6 stuks), verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Meng de appelblokjes met de suiker (60 g), kaneel (2 tl) en de rozijnen. 

Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan. Bestrooi de taart met de grof gehakte amandelen (50 g), walnoten (50 g) en hazelnoten (50 g).

Maak van het resterende deeg dunne rolletjes, druk deze plat en leg ze kruislings over de noten en het appelmengsel. En bestrijk de reepjes deeg met het resterende losgeklopte ei.

Bak de taart in 60-75 minuten gaar en goudbruin. Laat de appeltaart met amandelen, walnoten en hazelnoten nog ongeveer 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.