Appeltaart met knapperige noten en een vleugje vanille. De custard geeft de taart een lekkere subtiele vanillesmaak.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Wel de rozijnen (75 g) in lauwwarm water. Plaats een rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet tot slot de springvorm in.
Kneed vervolgens een samenhangend deeg van de appeltaartmix (1 pak Koopmans Appeltaart), de zachte boter (175 g) en 2/3 van een losgeklopt ei.
Bestrooi de bodem met custardpoeder (1 el) en verdeel deze goed. Bij bakken zal het vocht worden opgenomen door de custard waardoor je een lekkere smeuïge vanille laagje krijgt.
Laat de rozijnen goed uitlekken en droog ze hierna af. Schil de appels (6 stuks), verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Meng de appelblokjes met de suiker (60 g), kaneel (2 tl) en de rozijnen.
Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan. Bestrooi de taart met de grof gehakte amandelen (50 g), walnoten (50 g) en hazelnoten (50 g).
Maak van het resterende deeg dunne rolletjes, druk deze plat en leg ze kruislings over de noten en het appelmengsel. En bestrijk de reepjes deeg met het resterende losgeklopte ei.
Bak de taart in 60-75 minuten gaar en goudbruin. Laat de appeltaart met amandelen, walnoten en hazelnoten nog ongeveer 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.