Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appel-kaneelcake met dulce de leche

Op en top verwennen: appel-kaneelcake met romige dulche de leche. Met dit eenvoudige recept maak je zelf dulche de leche en natuurlijk een heerlijke appel-kaneelcake.

Bereiden

40 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20 plakjes

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 1 blik gecondenseerde melk

    Leg het ongeopende blikje gecondenseerde melk zonder de wikkel en een pan met flink water (blikje moet onder staan) en laat deze ongeveer 4 uur op een klein vuurtje pruttelen. Het water moet af en toe bijgevuld worden zodat het blikje onder water blijft staan. Het water mag niet koken.

  2. Stap 2

    Laat het blikje helemaal afkoelen voordat je het opent.

Appel-kaneelcake beslag maken

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 3

    Verwarm de oven voor en vet het cakeblik in, bestuif het met wat bloem en zet het cakeblik apart.

  2. Stap 4

    • 175 g roomboter

    Roer de boter zacht in een beslagkom.

  3. Stap 5

    • 4 eieren

    • 1 pak Koopmans Appel-kaneelcake

    Voeg de eieren en de mix in 1 keer toe en mix met de mixer op de laagste stand 1 minuut. Daarna nog 2-3 minuten op de hoogste stand.

  4. Stap 6

    • 1 appel (in blokjes gesneden)

    Voeg de kaneelsuiker en de appelblokjes toe en roer deze door het cakebeslag.

Appel-kaneelcake bakken

  1. Stap 7

    Spatel het beslag in de cakevorm en bak de appel-kaneel cake in ongeveer 60 minuten op 160 graden en laat deze helemaal afkoelen.

Dulce de leche crème maken

  1. Stap 8

    • 240 g roomboter

    • 80 g witte basterdsuiker

    Mix de boter met de suiker in ongeveer 10 minuten tot een witte luchtige massa. Voeg 6 lepels van de eerder gemaakte dulce de leche lepel voor lepel toe en mix deze door het botermengsel.

  2. Stap 9

    Doe de dulce de leche crème in een spuitzak met kartelmondje en spuit deze royaal over de afgekoelde appelcake.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.