Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appel-kaneelcake met dulce de leche

Appel-kaneelcake met dulce de leche

Dit recept is van: Danna

  1. appelkaneelcake%20dulce%20di%20leche
Item 1 of 1
Appel-kaneelcake met dulce de leche
info
Benodigdheden
Stappen

Op en top verwennen: appel-kaneelcake met romige dulche de leche. Met dit eenvoudige recept maak je zelf dulche de leche en natuurlijk een heerlijke appel-kaneelcake.

40 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
CakeKaramelAppelsDulce de lecheKaneelAppelcake

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Gecondenseerde melk
    1 Blik(ken)
    Gecondenseerde melk
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    415 g
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Appel-kaneelcake
    1 Pak
    Koopmans Appel-kaneelcake
  • Appel
    1 Stuk(s)
    Appel
  • Witte basterdsuiker
    125 g
    Witte basterdsuiker

Keukenspullen

  • Cakeblik 30 cm
    Cakeblik 30 cm
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online
  •  
    Pan (met water)
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Leg het ongeopende blikje gecondenseerde melk zonder de wikkel en een pan met flink water (blikje moet onder staan) en laat deze ongeveer 3 uur op een klein vuurtje pruttelen. Het water moet af en toe bijgevuld worden zodat het blikje onder water blijft staan. Het water mag niet koken. Laat het blikje helemaal afkoelen voordat je het opent.

2. Appel-kaneelcake beslag maken

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C) en vet het cakeblik in, bestuif het met wat bloem en zet het cakeblik apart.

Roer de roomboter (175 g) zacht in een beslagkom.

Voeg de eieren (4 stuks) en de mix uit het pak Koopmans Appel-kaneelcake in één keer toe en mix met de mixer op de laagste stand 1 minuut. Daarna nog 2-3 minuten op de hoogste stand.

Voeg de kaneelsuiker uit het pak en de appel in blokjes toe en roer deze door het cakebeslag.

3. Appel-kaneelcake bakken

Spatel het beslag in de cakevorm en bak de appel-kaneel cake in ongeveer 60 minuten op 160 graden en laat deze helemaal afkoelen.

4. Dulce de leche crème maken

Mix de roomboter (240 g) met de witte basterdsuiker (80 g) in ongeveer 10 minuten tot een witte luchtige massa. Voeg 6 lepels van de eerder gemaakte dulce de leche lepel voor lepel toe en mix deze door het botermengsel.

Doe de dulce de leche crème in een spuitzak met kartelmondje en spuit deze royaal over de afgekoelde appelcake.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.