Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het ongeopende blikje gecondenseerde melk zonder de wikkel en een pan met flink water (blikje moet onder staan) en laat deze ongeveer 3 uur op een klein vuurtje pruttelen. Het water moet af en toe bijgevuld worden zodat het blikje onder water blijft staan. Het water mag niet koken. Laat het blikje helemaal afkoelen voordat je het opent.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C) en vet het cakeblik in, bestuif het met wat bloem en zet het cakeblik apart.
Roer de roomboter (175 g) zacht in een beslagkom.
Voeg de eieren (4 stuks) en de mix uit het pak Koopmans Appel-kaneelcake in één keer toe en mix met de mixer op de laagste stand 1 minuut. Daarna nog 2-3 minuten op de hoogste stand.
Voeg de kaneelsuiker uit het pak en de appel in blokjes toe en roer deze door het cakebeslag.
Spatel het beslag in de cakevorm en bak de appel-kaneel cake in ongeveer 60 minuten op 160 graden en laat deze helemaal afkoelen.
Mix de roomboter (240 g) met de witte basterdsuiker (80 g) in ongeveer 10 minuten tot een witte luchtige massa. Voeg 6 lepels van de eerder gemaakte dulce de leche lepel voor lepel toe en mix deze door het botermengsel.
Doe de dulce de leche crème in een spuitzak met kartelmondje en spuit deze royaal over de afgekoelde appelcake.