Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).
Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem of gebruik bakspray (bijv. van Dr. Oetker)
Wil je de cake straks extra makkelijk uit de vorm halen? Knip een brede strook bakpapier uit en leg deze in de cakevorm.
Schil de appel (1 stuks), verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne schijfjes.
Doe de appels in een kommetje en voeg ongeveer tweederde van het zakje kaneelsuiker toe.
Klop de boter (175 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
Voeg de cakemix (1 pak Koopmans Appel-kaneelcake), de cacao (3 el), het water (3 el) en de eieren (4 stuks) in een keer toe aan de beslagkom met de boter.
Klop het beslag met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig cakebeslag.
Schep het beslag in de cakevorm en steek de appel-kaneelschijfjes erin. Niet te diep, je moet ze nog wel blijven zien. Strooi het restant kaneelsuiker over de appelschijfjes.
Bak de cake in 60-65 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cake uit de vorm en laat deze met de bolle kant naar boven op een rooster afkoelen.
Zorg dat de boter echt op kamertemperatuur is, dit zorgt ervoor dat de cake lekker luchtig wordt.
Het is verleidelijk om langer te mixen, maar dit kun je beter niet doen. Als je langer klopt dan de aangegeven tijden, wordt het beslag te luchtig. De cake kan daardoor inzakken.
Weeg voor de saus de custard (25 g Koopmans Custard) en de suiker (25 g) in een schoon kommetje. Roer een klein beetje van de melk (2 el) door het custard-suikermengsel en maak er een glad papje van.
Breng de rest van de melk (250 ml) aan de kook in een steelpan en klop het custardpapje erdoor. Laat het nog 2 minuten zachtjes door koken.
Laat de vanille custardsaus afkoelen. Serveer de appel-chocoladecake samen met de custardsaus.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.