Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appel-chocoladecake

Appel-chocoladecake

Dit recept is van: Koopmans

  1. Appel-chocoladecake recept
Item 1 of 1
Appel-chocoladecake
info
Benodigdheden
Stappen

Verrassende smaakcombinatie: maak van een appel-kaneelcake een overheerlijke chocoladecake met zelfgemaakte custardsaus.

30 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
AppelsChocoladetaartKaneelCakeCustardAppelcake

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
    1 Stuk(s)
    Appel (bijv. Elstar of Jonagold)
  • Koopmans Appel-kaneelcake
    1 pak(ken)
    Koopmans Appel-kaneelcake
  • Boter (op kamertemperatuur)
    175 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Cacaopoeder
    3 el (eetlepels)
    Cacaopoeder
  • Ei (kamertemperatuur)
    4 Stuk(s)
    Ei (kamertemperatuur)

 

  • Water
    3 el (eetlepels)
    Water
  • Custard (bijv. Koopmans)
    25 g
    Custard (bijv. Koopmans)
  • Melk
    250 ml
    Melk
  • Suiker (kristalsuiker)
    25 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten

Keukenspullen

  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Schilmesje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem of gebruik bakspray (bijv. van Dr. Oetker)

Strook bakpapier

Wil je de cake straks extra makkelijk uit de vorm halen? Knip een brede strook bakpapier uit en leg deze in de cakevorm.

2. Chocoladecakebeslag maken

Schil de appel (1 stuks), verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne schijfjes.

Doe de appels in een kommetje en voeg ongeveer tweederde van het zakje kaneelsuiker toe.

Klop de boter (175 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

Voeg de cakemix (1 pak Koopmans Appel-kaneelcake), de cacao (3 el), het water (3 el) en de eieren (4 stuks) in een keer toe aan de beslagkom met de boter.

Klop het beslag met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig cakebeslag.

Schep het beslag in de cakevorm en steek de appel-kaneelschijfjes erin. Niet te diep, je moet ze nog wel blijven zien. Strooi het restant kaneelsuiker over de appelschijfjes.

Bak de cake in 60-65 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cake uit de vorm en laat deze met de bolle kant naar boven op een rooster afkoelen.

Zachte boter

Zorg dat de boter echt op kamertemperatuur is, dit zorgt ervoor dat de cake lekker luchtig wordt.

Mixen

Het is verleidelijk om langer te mixen, maar dit kun je beter niet doen. Als je langer klopt dan de aangegeven tijden, wordt het beslag te luchtig. De cake kan daardoor inzakken.

3. Custardsaus maken

Weeg voor de saus de custard (25 g Koopmans Custard) en de suiker (25 g) in een schoon kommetje. Roer een klein beetje van de melk (2 el) door het custard-suikermengsel en maak er een glad papje van.

Breng de rest van de melk (250 ml) aan de kook in een steelpan en klop het custardpapje erdoor. Laat het nog 2 minuten zachtjes door koken.

Laat de vanille custardsaus afkoelen. Serveer de appel-chocoladecake samen met de custardsaus.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.