Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appel-chocoladecake

Verrassende smaak combinatie: maak van een appel-kaneelcake een overheerlijke chocoladecake met zelfgemaakte custardsaus.

Bereiden

30 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem of gebruik bakspray (bijv. van Dr. Oetker)

    Strook bakpapier

    Wil je de cake straks extra makkelijk uit de vorm halen? Knip een brede strook bakpapier uit en leg deze in de cakevorm.

Chocoladecakebeslag maken

  1. Stap 3

    • 1 appel (Elstar of Jonagold)

    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne schijfjes.

  2. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Appel-kaneelcake

    Doe de appels in een kommetje en voeg ongeveer tweederde van het zakje kaneelsuiker toe.

  3. Stap 5

    • 175 g boter (kamertemperatuur)

    Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

    Zachte boter

    Zorg dat de boter echt op kamertemperatuur is, dit zorgt ervoor dat de cake lekker luchtig wordt.

  4. Stap 6

    • 3 el cacao

    • 4 eieren (kamertemperatuur)

    • 3 el water

    Voeg de Koopmans Appel-kaneelcakemix, de cacao, het water en de eieren in een keer toe aan de beslagkom met de boter.

  5. Stap 7

    Klop het beslag met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig cakebeslag.

    Mixen

    Het is verleidelijk om langer te mixen, maar dit kun je beter niet doen. Als je langer klopt dan de aangegeven tijden, wordt het beslag te luchtig. De cake kan daardoor inzakken.

  6. Stap 8

    Schep het beslag in de cakevorm en steek de appel-kaneelschijfjes erin. Niet te diep, je moet ze nog wel blijven zien. Strooi het restant kaneelsuiker over de appelschijfjes.

  7. Stap 9

    Bak de cake in 60-65 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cake uit de vorm en laat deze met de bolle kant naar boven op een rooster afkoelen.

Custardsaus maken

  1. Stap 10

    • 25 g Koopmans Custard

    • 250 ml melk

    • 25 g suiker

    Weeg voor de saus de custard en de suiker in een schoon kommetje. Roer een klein beetje van de melk door het custard suiker mengsel en maak er een glad papje van.

  2. Stap 11

    Breng de rest van de melk aan de kook in een steelpan en klop het custardpapje erdoor. Laat het nog 2 minuten zachtjes door koken.

  3. Stap 12

    Laat de vanille custardsaus afkoelen. Serveer de appel-chocoladecake samen met de custardsaus.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.