Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Aardbeienslof met rozemarijn

Geef de aarbeienslof een heerlijke twist met rozemarijn.

Bereiden

45 min

Baktijd

25 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

2 stuks

Sloffendeeg maken

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    • 250 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 2 tl Dr. Oetker Backin

    • 180 g boter

    • 80 g witte basterdsuiker

    • 0,5 citroen (de rasp)

    • 1 eidooier

    • 100 g suiker

    • Mespuntje zout

    Doe de bloem, bakpoeder, boter, suiker, witte basterdsuiker, eidooier, citroen en zout in een kom en kneed het tot een mooi sloffendeeg.

  2. Stap 2

    Laat het sloffendeeg een ½ uur rusten in de koelkast.

Aardbeiensloffen bakken

  1. Stap 3

    Rol het sloffendeeg uit tot 7-8 mm dikte.

  2. Stap 4

    Steek twee vormen uit met de sloffenring en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  3. Stap 5

    • 175 g Dr. Oetker Amandelspijs

    • 0,5 ei

    Mix bovenstaande ingrediënten tot een smeuïge massa en smeer deze, ongeveer 1 cm van de rand af, op de sloffenbodem.

  4. Stap 6

    Zet de sloffenring om het deeg.

  5. Stap 7

    Bak de aardbeiensloffen in 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de sloffen goed afkoelen op een rooster, voordat je ze vult.

Siroop aardbeien maken

  1. Stap 8

    • 2 takjes rozemarijn

    • 100 g suiker

    • 50 ml water

    Doe de suiker, het water en de takjes rozemarijn in een steelpan en kook het tot je een dunne siroop krijgt. Zet het vuur uit.

  2. Stap 9

    • 100 g aardbeien

    Snijd de aardbeien in plakjes of stukjes, net wat je mooi en lekker vind en leg deze in de siroop, niet meer koken want dan krijg je moes! Laat het ongeveer een kwartiertje staan zodat de smaak van de rozemarijnstroop goed kan intrekken.

Aardbeienslof decoreren

  1. Stap 10

    • 100 g roomkaas

    • 100 ml slagroom

    • 30 g suiker

    Mix de slagroom, roomkaas en suiker tot een gladde en stevige massa.

  2. Stap 11

    Vul de spuitzak met de room en decoreer de aardbeienslof met het roomkaasmengsel.

  3. Stap 12

    Leg hierop de siroop aardbeien op en overgiet eventueel nog met de overgebleven siroop (hoewel je deze ook kunt aanmaken met water en je een heerlijk verfrissende limonade maakt). En klaar is jouw aardbeienslof!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.