🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Pureer de aardbeien (250 g) fijn met een staafmixer of prak ze fijn met een vork.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (van 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei) door de gesmolten boter. Laat iets afkoelen en spatel de chocolait chips (van Nestlé®) erdoorheen.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Doe water (400 ml) op kamertemperatuur, de magere kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Pureer de Vlaaivulling aardbei (1 blik).
Voeg de taartmix en de helft van de gepureerde vlaaivulling aan het kwarkmengsel toe. Meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.
Verdeel het taartmengsel gelijkmatig over de weckpotjes.
Laat de taartjes ten minste 30 minuten opstijven in de koelkast.
Week de gelatine (2 blaadjes) in koud water. Verwarm de overgebleven gepureerde aardbeien op een klein vuurtje en los de gelatine er in op. Verspreid dit mengsel over de weckpotjes en laat nog ten minste 1 uur in de koelkast opstijven.