Deze kleine heerlijke taartjes hoeven niet in de oven. Op een brosse bodem van koek en chocolate chips giet je een romige aardbeienvulling en aardbeiengelei. Ook geweldig als dessert natuurlijk!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Pureer de aardbeien (250 g) fijn met een staafmixer of prak ze fijn met een vork.
Smelt boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (van 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei) door de gesmolten boter. Laat iets afkoelen en spatel er chocolate chips doorheen.
Bedek de bodem van de (weck)potjes gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Doe water (250 ml) op kamertemperatuur, de magere kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Voeg de taartmix en 50 gram van de gepureerde aardbeien aan het kwarkmengsel toe. Meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.
Verdeel het taartmengsel gelijkmatig over de (weck)potjes.
Laat de taartjes ten minste 30 minuten opstijven in de koelkast.
Week de gelatine (2 blaadjes) in koud water. Verwarm de overgebleven gepureerde aardbeien op een klein vuurtje en los de gelatine er in op. Verspreid dit mengsel over de (weck)potjes en laat nog ten minste 1 uur in de koelkast opstijven.