Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Aardbei-roomtaartjes met chocolate chip bodem

Deze kleine heerlijke taartjes hoeven niet in de oven. Op een brosse bodem van koek en chocolate chips giet je een romige aardbeienvulling en aardbeiengelei. Ook geweldig als dessert natuurlijk!

Bereiden

30 min

Opstijftijd

120 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

8 porties

Kruimelbodem bereiden

  1. Stap 1

    • 60 g boter

    Smelt de boter in een magnetronbestendige beslagkom en zet dit 30 - 60 seconden op 600 - 1200 Watt in de magnetron.

  2. Stap 2

    Haal de boter uit de magnetron als het nog net niet helemaal is gesmolten. Roer het daarna met een lepel door totdat alle boter gesmolten is.

  3. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker No Bake Aardbei-roomtaart

    Roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

  4. Stap 4

    Bedek de bodems van de weckpotjes met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de potjes in de koelkast tijdens het bereiden van de taartvulling.

Aardbeien pureren

  1. Stap 5

    • 250 g aardbeien

    Pureer de aardbeien fijn met een staafmixer of prak ze fijn met een vork.

Romige vulling maken

  1. Stap 6

    • 200 g crème fraîche

    • 350 ml water

    • 250 ml slagroom

    Doe de crème fraîche, 350 ml water en de slagroom in een beslagkom. Weeg 150 gram taartmix af en voeg dit aan het mengsel toe (de rest van de taartmix houd je achter voor de gelei).

  2. Stap 7

    Meng dit met een mixer met garden op de laagste stand 1 minuut door elkaar. Klop daarna op de middelste stand in 2 minuten tot een gladde massa.

  3. Stap 8

    Voeg 50 gram gepureerde aardbeien toe aan dit mengsel en mix dit op de laagste stand 30 seconden door elkaar.

  4. Stap 9

    Verdeel het taartmengsel gelijkmatig over de weckpotjes. Laat de taartjes tenminste 30 minuten opstijven in de koelkast.

Geleilaagje maken

  1. Stap 10

    Doe de overige gepureerde aardbeien in een schone beslagkom en mix dit 30 seconden door elkaar op de hoogste stand.

  2. Stap 11

    • 75 ml water

    Voeg hier 75 ml water en de overgebleven taartmix aan toe en mix nogmaals 30 seconden op de laagste stand.

  3. Stap 12

    Verspreid dit mengsel over de opgesteven taartjes en laat nog ten minste 2 uur in de koelkast opstijven.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.