Chickslovefood

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Aardbeien kwarktaart met witte chocolade

Wil je een lekkere variatie op een aardbeien-kwarktaart maken? Chickslovefood maakte deze kwarktaart met aardbeien, witte chocolade en knapperig amandelschaafsel in samenwerking met Dr. Oetker. Dit recept is makkelijk om te maken, gaaf om te zien en erg lekker. Dat is nog eens een kwarktaart.

Bereiden

30 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

8-12 taartpunten

Bereiding

  1. Stap 1

    • 60 g boter

    • Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei

    Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

  2. Stap 2

    Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

  3. Stap 3

    • 500 g magere kwark

    • 250 ml slagroom

    • 400 ml water

    Doe 400 ml water (op kamertemperatuur), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

  4. Stap 4

    Voeg de taartmmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

  5. Stap 5

    • 1 zakje Dr. Oetker Amandelschaafsel

    • 1 plak witte chocolade

    Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen op een keukenpapiertje. Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand en haal de springvorm ervan af. Schaaf de witte chocolade met een kaasschaaf (of rasp).

  6. Stap 6

    • Aardbeien (schaaltje)

    Snijd de aardbeien in stukjes. Beplak de rand van de taart met het amandelschaafsel. Druk voorzichtig aan. Verdeel de aardbeienstukjes over het midden van de taart. Strooi de geraspte witte chocolade over de taart en zet ‘m op een mooi bord of een plateau.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.