In dit aardbeien-kwarktaartrecept zie je hoe je met verse aardbeien een kwarktaart bijzonder maakt. Deze kwarktaart maak je in de koelkast, dus je hebt geen oven nodig. Versier aardbeien-hartjestaart voor het serveren met decoraties en klaar!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Vet de rand van de springvorm in met wat boter of bakspray. Neem een extra strook bakpapier en bekleed hiermee de ingevette rand van de springvorm. Bekleed de bodem van de springvorm met het bijgeleverde bakpapier. Klem nu de rand op de bodem.
Leg het zakje kruimelbodemmix (van 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei) klaar.
Smelt op een laag vuur de boter (60 g) in een pannetje. Neem zodra de boter gesmolten is het pannetje van het vuur en roer de kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Was de aardbeien (1 bakje) en verwijder het kroontje. Halveer vervolgens de aardbeien. Bestrijk het snijvlak van de aardbeien met wat aardbeiensaus en plak ze hiermee, met het puntje naar boven, tegen de rand van de springvorm.
Doe het water (300 ml), de magere kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar.
Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.
Neem de springvorm uit de koeling en verdeel het taartmengsel vanuit het midden gelijkmatig over de vorm zodat alle aardbeien met het kwarktaartmengsel zijn bedekt.
Plaats de kwarktaart minimaal 3 uur in de koeling om op te stijven.
Gebruik voor het beste resultaat water op kamertemperatuur (10°C - 20°C) en de kwark en de slagroom direct vanuit de koelkast.
Klop de slagroom (250 ml) met de suiker (30 g) stijf en bestrijk de aardbeienkwarktaart dik met de slagroom.
Verwijder voorzichtig de rand van de springvorm.
Strooi vlak voor het serveren Dr. Oetker Suikerhartjes over de taart.