Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Aardbeien hartjestaart

Maak van een eenvoudige aardbeien kwarktaart een prachtige taart. In dit aardbeien-kwarktaart recept zie je hoe je met verse aardbeien de kwarktaart bijzonder maakt. Versier de no-bake taart voor het serveren met decoraties en klaar! Deze kwarktaart maak je in de koelkast, dus geen oven nodig.

Bereiden

30 min

Opstijftijd

180 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10-12 taartpunten

Voorbereiden

 1. Stap 1

  Vet de rand van de springvorm in met wat boter of bakspray. Neem een extra strook bakpapier en bekleed hiermee de ingevette rand van de springvorm. Bekleed de bodem van de springvorm met het bijgeleverde bakpapier. Klem nu de rand op de bodem.

Taartbodem en rand

 1. Stap 2

  • 60 g boter (of margarine)

  • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei

  Leg het zakje kruimelbodemmix klaar. Smelt op een laag vuur de boter in een pannetje. Neem zodra de boter gesmolten is het pannetje van het vuur en roer de kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

 2. Stap 3

  Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

 3. Stap 4

  • 1 doosje aardbeien

  • Aardbeiensaus

  Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Halveer vervolgens de aardbeien. Bestrijk het snijvlak van de aardbeien met wat aardbeiensaus en plak ze hiermee, met het puntje naar boven, tegen de rand van de springvorm.

Kwarktaart mengsel

 1. Stap 5

  • 400 ml water (kamertemperatuur)

  • 500 g magere kwark

  • 250 ml slagroom

  Doe het water, de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

  Gebruik voor het beste resultaat gebruik je water op kamertemperatuur (10°-20°C) en de kwark en de slagroom juist direct vanuit de koelkast.

 2. Stap 6

  Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.

 3. Stap 7

  Neem de springvorm uit de koeling en verdeel het taartmengsel vanuit het midden gelijkmatig over de vorm zodat alle aardbeien met het kwarktaartmengsel zijn bedekt.

 4. Stap 8

  Plaats de aardbeien kwarktaart minimaal 3 uur in de koeling om op te stijven.

Aardbeien hartjestaart versieren

 1. Stap 9

  • 250 ml slagroom

  • 30 g suiker

  • 1 flesje Dr. Oetker Suikerhartjes

  Klop de slagroom met de suiker stijf en bestrijk de aardbeienkwarktaart dik met de slagroom. Verwijder voorzichtig de rand van de springvorm. Strooi vlak serveren Dr. Oetker Suikerhartjes over de taart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.