Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Artikelen
Welke room voor quiche?
Welke room voor quiche?

Welke room voor quiche?

Welke room heb ik nodig voor quiche? Het is een vraag die de Bakken.nl klantenservice regelmatig krijgt. Geen zorgen, we hebben de beste opties voor je op een rijtje gezet en vertellen welke soorten room je beter niet kunt gebruiken.

Wat is room?

Voor we vertellen welke room het beste is om een lekkere quiche te maken, leggen we eerst uit wat room precies is. Room is een zuivelproduct, gemaakt van het vet in koemelk. Boeren laten de melk even staan, waardoor het vet naar boven komt drijven. Dit wordt afgeroomd et voila: je hebt verse room!

room

Welke room voor quiche?

paddestoel.pancetta.walnoot3

In de meeste quicherecepten staat gewoon 'room' in de ingrediëntenlijst. Maar ‘room’ is niet in de supermarkt te vinden. Gelukkig zijn er een aantal opties:

  • Slagroom: Volle room of slagroom is het geheime ingrediënt voor romige quiches. Let hierbij op dat het vetpercentage minimaal 35% is en de slagroom geen toegevoegde suiker bevat. Hoe hoger het vetgehalte, hoe lekkerder het eindresultaat. Deze room gebruik je bijvoorbeeld voor een traditionele Franse Quiche Lorraine

  • Crème Fraîche: In Nederland wordt naast slagroom ook vaak Crème Fraîche gebruikt voor het maken van quiches. Dit type room bevat wat minder vet dan slagroom en is zowel koud als warm te verwerken. Hierdoor is dit type room ook een goede keuze voor quicherecepten. Houd hierbij rekening dat Crème Fraîche iets minder romig is dan slagroom. Naast deze opties zijn er ook soorten room die je liever niet in je quiche stopt.

  • Zure room: deze vorm van room heeft een laag vetpercentage (10%) en kun je beter niet verhitten. Zure room schift snel en verliest haar smaak tijdens het bakken. Gebruik dit type room daarom niet voor het bakken van quiches.

  • Een optie die je nog weleens in recepten tegenkomt is kookroom. Kookroom (light) wordt gezien als de oplossing voor tijdens het koken en de light variant bevat daarnaast ook nog eens minder vet. Dit type room is echter te dun en zorgt ervoor dat je quiche niet mooi bakt. Geen aanrader dus!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.