🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Artikelen
Banketbakkersroom Tips & Tricks
Banketbakkersroom Tips & Tricks

Banketbakkersroom Tips & Tricks

Banketbakkersroom maken lijkt misschien heel ingewikkeld, maar dat valt eigenlijk wel mee! Banketbakkersroom wordt ook wel crème patissière of gele room genoemd. Dit heerlijke product wordt gebruikt als vulling van gebakjes zoals soezen, eclairs en sloffen. Daarnaast heb je ook banketbakkersroom nodig voor het maken van Zwitserse room.

Banketbakkersroom is een veelzijdig product. Deze heerlijke gele room is de perfecte vulling voor soesjes, eclairs en sloffen. Banketbakkersroom is niet moeilijk om te maken, maar er kunnen wel wat dingen mis gaan. Meng de ingrediënten altijd goed om klontjes te voorkomen en klopt de banketbakkersroom los wanneer deze uit de koelkast komt.

Toepassingen

Banketbakkersroom is super veelzijdig. Deze gele room heeft een heerlijke vanillesmaak en is hierdoor geschikt voor het vullen van talloze gebakjes.

Maak zelf soezendeeg en vul de soesjes of eclairs met vers gemaakte banketbakkersroom. Heb je zin in een slof? Kies dan je favoriete smaken en combineer banketbakkersroom met verse aardbeien voor een aardbeienslof of maak een mokkaslof met mokkaroom.

Breng de banketbakkersroom zelf op smaak met vers fruit of gebruik hiervoor smaakstof. Maak je een feestelijk baksel? Voeg dan een druppeltje kleurstof toe en verras het bezoek met gekleurde traktaties.

Appelkruimeltaart met banketbakkersroom

Eclairs met slagroom

Wat kan er mis gaan?

Het maken van banketbakkersroom is niet heel ingewikkeld, maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten. Wij vertellen je alles wat je moet weten om de perfecte banketbakkersroom te maken!

Klontjes: een van de belangrijkste stappen van banketbakkersroom is het mengen van de maïzena met de rest van de ingrediënten. Meng dit mengsel met een mixer tot een glad geheel. Doe je dit niet goed, dan ontstaan er klontjes. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de suiker niet gelijk op de hele eidooiers giet. Dit kan ook voor klontjes zorgen.

Te dik: Haal je de banketbakkersroom uit de koelkast, dan is deze waarschijnlijk erg stevig. Dit is de bedoeling. Klop de room met een mixer of garde even los en de banketbakkersroom is klaar voor gebruik!

Te dun: komt de banketbakkersroom niet stevig uit de koelkast? Dan heb je hem te kort gekookt. Doe de room daarom nog een keer in een pannetje en laat hem 2-3 minuten rustig doorkoken. Vergeet niet te roeren zodat je banketbakkersroom niet aanbakt! Laat je banketbakkersroom voor gebruik goed afkoelen in de koelkast, even loskloppen en decoreren maar.

Banketbakkersroom bewaren

Heb je voor een feestje van tevoren banketbakkersroom gemaakt? Bewaar deze dan in een afgedekte kom in de koelkast. De room blijft ongeveer 3-5 dagen goed. Klop de banketbakkersroom voor gebruik even los met een mixer en maak heerlijke gebakjes.

Wil je de banketbakkersroom langer bewaren? Schep deze dan in een luchtdicht bakje en bewaar in de vriezer. Banketbakkersroom blijft in de vriezer ongeveer 3 maanden goed. Laat de room rustig ontdooien in de koelkast en gebruik hem pas wanneer hij volledig ontdooid is.

room

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.