Banketbakkersroom maken lijkt misschien heel ingewikkeld, maar dat valt eigenlijk wel mee! Banketbakkersroom wordt ook wel crème patissière of gele room genoemd. Dit heerlijke product wordt gebruikt als vulling van gebakjes zoals soezen, eclairs en sloffen. Daarnaast heb je ook banketbakkersroom nodig voor het maken van Zwitserse room.
Banketbakkersroom is een veelzijdig product. Deze heerlijke gele room is de perfecte vulling voor soesjes, eclairs en sloffen. Banketbakkersroom is niet moeilijk om te maken, maar er kunnen wel wat dingen mis gaan. Meng de ingrediënten altijd goed om klontjes te voorkomen en klop de banketbakkersroom los wanneer deze uit de koelkast komt voor een gladde room.
Banketbakkersroom is super veelzijdig. Deze gele room heeft een heerlijke vanillesmaak en is hierdoor geschikt voor het vullen van talloze gebakjes.
Maak zelf soezendeeg en vul de soesjes of eclairs met vers gemaakte banketbakkersroom. Heb je zin in een slof? Kies dan je favoriete smaken en combineer banketbakkersroom met verse aardbeien voor een aardbeienslof of maak een mokkaslof met mokkaroom.
Breng de banketbakkersroom zelf op smaak met vers fruit of gebruik hiervoor een smaakstof naar keuze. Maak je een feestelijk baksel? Voeg dan een druppeltje kleurstof toe en verras het bezoek met heerlijke gekleurde traktaties.
Het maken van banketbakkersroom is niet heel ingewikkeld, maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten. Wij vertellen je alles wat je moet weten om de perfecte banketbakkersroom te maken!
Een van de belangrijkste stappen van banketbakkersroom is het mengen van de maïzena met de rest van de ingrediënten. Meng dit mengsel met een mixer tot een glad geheel. Doe je dit niet goed, dan ontstaan er klontjes. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de suiker niet gelijk op de hele eidooiers giet. Dit kan ook voor klontjes zorgen.
Haal je de banketbakkersroom uit de koelkast, dan is deze waarschijnlijk erg stevig. Dit is de bedoeling. Klop de room met een mixer of garde even los en de banketbakkersroom is klaar voor gebruik!
Komt de banketbakkersroom niet stevig uit de koelkast? Dan heb je hem te kort gekookt. Doe de room daarom nog een keer in een pannetje en laat hem 2-3 minuten rustig doorkoken. Vergeet niet te roeren zodat je banketbakkersroom niet aanbakt! Laat je banketbakkersroom voor gebruik goed afkoelen in de koelkast, even loskloppen en decoreren maar.
Wil je eens een keer iets anders met banketbakkersroom doen dan er 'gewone' banketbakkersroom van maken? Verwerk het dan eens op een andere manier dan er gewoon je baksel mee vullen!
Zwitserse room is eigenlijk niets anders dan banketbakkersroom met slagroom. Daardoor krijg je wel een heerlijke romige en smaakvolle room, dus probeer het zeker eens uit! Klop wat slagroom stijf en spatel dit vervolgens voorzichtig door je banketbakkersroom heen en hoppa! Je hebt Zwitserse room gemaakt.
In plaats van Zwitserse room maken van je banketbakkersroom, kun je de banketbakkersroom ook extra romig maken door de melk in het recept te vervangen door niet-opgeklopte slagroom. Op die manier wordt je banketbakkersroom ook heerlijk romig!
Je kunt banketbakkersroom ook meebakken in een recept. Ga je bijvoorbeeld koffiebroodjes maken of een roomvlaai? Dan kun je je baksel vullen met de banketbakkersroom en daarna afbakken. Gebakken banketbakkersroom is heerlijke toevoeging aan je baksels!
Heb je voor een feestje van tevoren banketbakkersroom gemaakt? Bewaar deze dan in een afgedekte kom in de koelkast. De room blijft ongeveer 3-5 dagen goed. Klop de banketbakkersroom voor gebruik even los met een mixer en maak heerlijke gebakjes.
Wil je de banketbakkersroom langer bewaren? Schep deze dan in een luchtdicht bakje en bewaar in de vriezer. Banketbakkersroom blijft in de vriezer ongeveer 3 maanden goed. Laat de room rustig ontdooien in de koelkast en gebruik hem pas wanneer hij volledig ontdooid is.