🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Witte chocolade ganache taart met pistache

Witte chocolade ganache taart met pistache

Dit recept is van: Danna

witte chocolade ganache taart met pistache danna
Witte chocolade ganache taart met pistache
Info Benodigdheden Stappen

Wie kan hier nog nee tegen zeggen? Heerlijk romige witte chocoladeganache, een zelfgemaakte bodem van biscuit, gecombineerd met pistache en eventueel wat vers fruit. Deze chocoladetaart bak je zonder oven.

40 min. Bereidingstijd
150 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10-12 Porties
Taart Pistache Chocolade Chocoladetaart Zonder oven Moederdag Thema recepten Noten
3
19 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    125 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Pistachenoten
    75 g
    Pistachenoten
  • Maria biscuit
    175 g
    Maria biscuit
  • Witte chocolade
    600 g
    Witte chocolade

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    300 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Pistachenoten
    1 handje(s)
    Pistachenoten
  • Fruit naar keuze
    1 handje(s)
    Fruit naar keuze

Keukenspullen

  • Keukenmachine
    Keukenmachine
    Productdetails
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Steelpan
    Steelpan
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Eetlepel
    Eetlepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Koekjesbodem maken

Smelt de boter (125 g) in een pannetje maar laat dit niet bruin worden.

Maak de Mariabiscuit (175 g) en pistachenootjes (75 g) fijn in de keukenmachine of rol er flink overheen met de deegroller. Hoe fijner hoe mooier.

Schenk de gesmolten boter in de keukenmachine bij het koekmengsel en laat nog heel even draaien.

Leg een stukje huishoudfolie over de uitneembare bodem en verdeel het koekjesmengsel over de taartvorm. Druk goed aan met bijvoorbeeld de bolle kant van een lepel. Laat de vorm met de bodem zeker 15 minuten rusten in de koelkast.

De perfecte kruimelbodem

Maria biscuits zijn droge koekjes en hebben daarom vaker wat meer boter nodig dan ander soort koekjes. Om ervoor te zorgen dat je deeg niet te kruimelig blijft, verkruimel dan eerst de koekjes en voeg langzaamaan de gesmolten boter toe totdat het koekkruim de juiste structuur heeft. Mocht je kruimeldeeg na 100 g boter nog te droog zijn, dan kun je beetje bij beetje iets meer boter toevoegen dan aangegeven, totdat je een vast deeg hebt. Druk deze vervolgens goed aan met de bolle kant van een lepel.

2. Chocoladeganache maken

Verwarm de witte chocolade (600 g) op een laag vermogen in de magnetron, deze mag niet te warm worden!

Verwarm de slagroom (300 ml) in een pannetje maar laat niet koken.

Schenk de warme slagroom bij de warme chocolade en roer tot een gladde zijdeachtige massa.

Giet de witte ganache op de bodem en laat zeker 2,5 uur opstijven in de koelkast.

3. Garneren met pistache en fruit

Garneer de witte chocoladeganache voor serveren met nog wat pistachenoten (1 handje) en eventueel wat lekker vers fruit naar keuze zoals blauwe bessen of frambozen.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.