Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Witte chocolade ganache taart met pistache

Witte chocolade ganache taart met pistache

Dit recept is van: Danna

  1. witte chocolade ganache taart met pistache danna
Item 1 of 1
Witte chocolade ganache taart met pistache
info
Benodigdheden
Stappen

Wie kan hier nog nee tegen zeggen? Heerlijk romige witte chocoladeganache, een zelfgemaakte bodem van biscuit, gecombineerd met pistache en eventueel wat vers fruit. Deze chocoladetaart bak je zonder oven.

40 min.Bereidingstijd
150 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
10-12Porties
TaartPistacheChocoladeChocoladetaartZonder ovenMoederdagThema receptenNoten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    125 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Pistachenoten
    75 g
    Pistachenoten
  • Maria biscuit
    175 g
    Maria biscuit
  • Witte chocolade
    600 g
    Witte chocolade

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    300 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Pistachenoten
    1 handje(s)
    Pistachenoten
  • Fruit naar keuze
    1 handje(s)
    Fruit naar keuze

Keukenspullen

  • Keukenmachine
    Keukenmachine
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Steelpan
    Steelpan
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Eetlepel
    Eetlepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Koekjesbodem maken

Smelt de boter (125 g) in een pannetje maar laat dit niet bruin worden.

Maak de Mariabiscuit (175 g) en pistachenootjes (75 g) fijn in de keukenmachine of rol er flink overheen met de deegroller. Hoe fijner hoe mooier.

Schenk de gesmolten boter in de keukenmachine bij het koekmengsel en laat nog heel even draaien.

Leg een stukje huishoudfolie over de uitneembare bodem en verdeel het koekjesmengsel over de taartvorm. Druk goed aan met bijvoorbeeld de bolle kant van een lepel. Laat de vorm met de bodem zeker 15 minuten rusten in de koelkast.

De perfecte kruimelbodem

Maria biscuits zijn droge koekjes en hebben daarom vaker wat meer boter nodig dan ander soort koekjes. Om ervoor te zorgen dat je deeg niet te kruimelig blijft, verkruimel dan eerst de koekjes en voeg langzaamaan de gesmolten boter toe totdat het koekkruim de juiste structuur heeft. Mocht je kruimeldeeg na 100 g boter nog te droog zijn, dan kun je beetje bij beetje iets meer boter toevoegen dan aangegeven, totdat je een vast deeg hebt. Druk deze vervolgens goed aan met de bolle kant van een lepel.

2. Chocoladeganache maken

Verwarm de witte chocolade (600 g) op een laag vermogen in de magnetron, deze mag niet te warm worden!

Verwarm de slagroom (300 ml) in een pannetje maar laat niet koken.

Schenk de warme slagroom bij de warme chocolade en roer tot een gladde zijdeachtige massa.

Giet de witte ganache op de bodem en laat zeker 2,5 uur opstijven in de koelkast.

3. Garneren met pistache en fruit

Garneer de witte chocoladeganache voor serveren met nog wat pistachenoten (1 handje) en eventueel wat lekker vers fruit naar keuze zoals blauwe bessen of frambozen.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.