Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Witte chocolade ganache taart met pistache

Wie kan hier nog nee tegen zeggen? Heerlijk romige witte chocolade ganache, een zelfgemaakte bodem van biscuit, gecombineerd met pistache en eventueel wat vers fruit.Deze chocoladetaart bak je zonder oven.

Bereiden

40 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10-12 taartpunten

Koekjesbodem maken

  1. Stap 1

    • 125 g boter

    Smelt de boter in een pannetje maar laat dit niet bruin worden.

  2. Stap 2

    • 75 g pistachenoten

    • 175 g maria biscuit

    Maak de koekjes en de nootjes fijn in de keukenmachine of rol er flink overheen met de deegroller. Hoe fijner hoe mooier.

  3. Stap 3

    Schenk de gesmolten boter in de keukenmachine bij het koekmengsel en laat nog heel even draaien.

  4. Stap 4

    Leg een stukje huishoudfolie over de uitneembare bodem en verdeel het koekjesmengsel over de taartvorm. Druk goed aan met bijvoorbeeld de bolle kant van een lepel. Laat de vorm met de bodem zeker 15 minuten rusten in de koelkast.

Chocolade ganache maken

  1. Stap 5

    • 600 g witte chocolade

    Verwarm de chocolade op een laag vermogen in de magnetron, deze mag niet te warm worden!

  2. Stap 6

    • 300 ml slagroom

    Verwarm de slagroom in een pannetje maar laat niet koken.

  3. Stap 7

    Schenk de warme slagroom bij de warme chocolade en roer tot een gladde zijdeachtige massa.

  4. Stap 8

    Giet de witte ganache op de bodem en laat zeker 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Garneren met pistache en fruit

  1. Stap 9

    • Handje pistachenoten

    • Fruit naar keuze

    Garneer de witte chocoladeganache voor serveren met pistachenoten en eventueel wat lekker vers fruit zoals blauwe bessen of frambozen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.