🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Sticky toffee pudding

Sticky toffee pudding

Dit recept is van: Danna

sticky toffee pudding
Sticky toffee pudding
Info Benodigdheden Stappen

Dit recept is met inspiratie uit de UK tot stand gekomen en is ook voor de Nederlandse smaakpapillen goddelijk lekker! Een heerlijke tulband met dadels en een geweldige karamelsaus.

40 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12-16 Porties
Dadels Karamel Tulband Cake Kerst Thema recepten
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    Dadel (medjoul, ontpit)
  • Water (kokend)
    175 ml
    Water (kokend)
  • Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
    175 g
    Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Roomboter (zacht)
    85 g
    Roomboter (zacht)

 

  • Rietsuiker
    140 g
    Rietsuiker
  •  
    4 el (eetlepels)
    Stroop
  • Melk
    100 ml
    Melk
  • Lichtbruine basterdsuiker
    175 g
    Lichtbruine basterdsuiker
  •  
    50 g
    Roomboter (in blokjes)
  • Slagroom (ongezoet)
    225 ml
    Slagroom (ongezoet)

Keukenspullen

  • Steelpan (dikke bodem)
    Steelpan (dikke bodem)
  • Mengkom
    2 Stuk(s)
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Tulband bakvorm
    Tulband bakvorm
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C).

Snijd de dadels (225 g) in kleine stukjes en doe ze in een kom, giet het kokende water (175 ml) erover en laat 30 minuten weken. Vet de tulbandvorm in en bestuif met bloem en verwarm de oven voor.

2. Maak een beslag

Meng het Koopmans Zelfrijzend Bakmeel (175 g) met het zakje Dr. Oetker Backin. Klop de eieren (2 stuks) los in een aparte kom. Klop de roomboter (zacht) (85 g) met de rietsuiker (140 g) tot deze romig is en lichter kleurt. Voeg de geklopte eitjes beetje bij beetje toe, steeds als het is opgenomen kun je meer toevoegen. Mix vervolgens de stroop (2 el) door het mengsel en zorg dat deze goed is opgenomen .

Voeg dan de helft van het bloemmengsel toe aan het mengsel en spatel dat door het beslag. Voeg vervolgens de helft van de melk (100 ml) toe en roer weer door. Herhaal bovenstaande stappen nog een keer met de ander helft van het bloemmengsel en de melk. Prak de dadels nog even met een vork en voeg ze dan toe aan het beslag (dus met eventueel vocht). Roer ze er doorheen en stort het beslag in de tulbandvorm.

3. Bak je sticky pudding

Bak de tulband in 20 tot 25 minuten goudbruin.

4. En maak je sticky saus

Verwarm in een pannetje de roomboter (in blokjes) (50 g), de lichtbruine basterdsuiker (175 g) en de helft van de slagroom (100 ml) tot de suiker is opgelost. Voeg de rest van de slagroom (125 ml) en de stroop (2 el) toe en laat nog even doorkoken. Als de cake is afgekoeld kun je de saus over de cake schenken, maar je kunt het ook ‘op zijn Engels’ doen door de helft van de saus in een diep bord of schaal te schenken, de cake daarin te zetten en te overgieten met de rest van de saus. Laat een dag of zelfs 2 dagen trekken zodat de saus helemaal in de cake trekt, dan krijg je nog meer het sticky effect!

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.