Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Sticky toffee pudding

Sticky toffee pudding

Dit recept is van: Danna

  1. sticky toffee pudding
Item 1 of 1
Sticky toffee pudding
info
Benodigdheden
Stappen

Dit recept is met inspiratie uit de UK tot stand gekomen en is ook voor de Nederlandse smaakpapillen goddelijk lekker! Een heerlijke tulband met dadels en een geweldige karamelsaus.

40 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
12-16Porties
DadelsKaramelTulbandCakeKerstThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    Dadel (medjoul, ontpit)
  • Water (kokend)
    175 ml
    Water (kokend)
  • Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
    175 g
    Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Roomboter (zacht)
    85 g
    Roomboter (zacht)

 

  • Rietsuiker
    140 g
    Rietsuiker
  •  
    4 el (eetlepels)
    Stroop
  • Melk
    100 ml
    Melk
  • Lichtbruine basterdsuiker
    175 g
    Lichtbruine basterdsuiker
  •  
    50 g
    Roomboter (in blokjes)
  • Slagroom (ongezoet)
    225 ml
    Slagroom (ongezoet)

Keukenspullen

  • Steelpan (dikke bodem)
    Steelpan (dikke bodem)
  • Mengkom
    2 Stuk(s)
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Tulband bakvorm
    Tulband bakvorm
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C).

Snijd de dadels (225 g) in kleine stukjes en doe ze in een kom, giet het kokende water (175 ml) erover en laat 30 minuten weken. Vet de tulbandvorm in en bestuif met bloem en verwarm de oven voor.

2. Maak een beslag

Meng het Koopmans Zelfrijzend Bakmeel (175 g) met het zakje Dr. Oetker Backin. Klop de eieren (2 stuks) los in een aparte kom. Klop de roomboter (zacht) (85 g) met de rietsuiker (140 g) tot deze romig is en lichter kleurt. Voeg de geklopte eitjes beetje bij beetje toe, steeds als het is opgenomen kun je meer toevoegen. Mix vervolgens de stroop (2 el) door het mengsel en zorg dat deze goed is opgenomen .

Voeg dan de helft van het bloemmengsel toe aan het mengsel en spatel dat door het beslag. Voeg vervolgens de helft van de melk (100 ml) toe en roer weer door. Herhaal bovenstaande stappen nog een keer met de ander helft van het bloemmengsel en de melk. Prak de dadels nog even met een vork en voeg ze dan toe aan het beslag (dus met eventueel vocht). Roer ze er doorheen en stort het beslag in de tulbandvorm.

3. Bak je sticky pudding

Bak de tulband in 20 tot 25 minuten goudbruin.

4. En maak je sticky saus

Verwarm in een pannetje de roomboter (in blokjes) (50 g), de lichtbruine basterdsuiker (175 g) en de helft van de slagroom (100 ml) tot de suiker is opgelost. Voeg de rest van de slagroom (125 ml) en de stroop (2 el) toe en laat nog even doorkoken. Als de cake is afgekoeld kun je de saus over de cake schenken, maar je kunt het ook ‘op zijn Engels’ doen door de helft van de saus in een diep bord of schaal te schenken, de cake daarin te zetten en te overgieten met de rest van de saus. Laat een dag of zelfs 2 dagen trekken zodat de saus helemaal in de cake trekt, dan krijg je nog meer het sticky effect!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.