Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Lemon meringue taart met kersen

Lemon meringue taart met kersen

Dit recept is van: Karin

  1. Lemon meringue taart met kersen
Item 1 of 1
Lemon meringue taart met kersen
info
Benodigdheden
Stappen

Geef een lekkere draai aan jouw lemon meringuetaart. Voeg kersen toe!

90 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
Samenwerking met DeLeuksteTaartenShop

Om al onze bakfans van nog meer producten en mooie recepten te kunnen voorzien zijn wij een bijzondere samenwerking aangegaan met DeLeuksteTaartenshop. Lees hier meer!

KersenMeringueTaartLemon MeringueFruittaart receptenVerjaardag

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    355 g (gram)
    Bloem
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    25 g (gram)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Baksoda
    0.5 tl (theelepels)
    Baksoda
  • Bakpoeder
    1.5 tl (theelepels)
    Bakpoeder
  • Zout
    1 tl (theelepels)
    Zout
  • Suiker (kristalsuiker)
    505 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Zonnebloemolie
    130 ml
    Zonnebloemolie
  • Boter (ongezouten roomboter)
    510 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Funcakes gesuikerde citroenrasp
    25 g (gram)
    Funcakes gesuikerde citroenrasp
    Bestel dit product online

 

  • Ei (groot)
    3 Stuk(s)
    Ei (groot)
  • Karnemelk
    370 ml
    Karnemelk
  • FunCakes Mix voor Swiss Meringue Botercrème
    200 g (gram)
    FunCakes Mix voor Swiss Meringue Botercrème
    Bestel dit product online
  • Water (heet)
    140 ml
    Water (heet)
  • Funcakes Smaakpasta Kers
    Funcakes Smaakpasta Kers
    Bestel dit product online
  • Eiwit
    100 g (gram)
    Eiwit
  • Water
    60 ml
    Water
  • Lemon curd
    Lemon curd
  • Taart- en vlaaivulling Kersen
    1 Blik(ken)
    Taart- en vlaaivulling Kersen

Keukenspullen

  • Keukenmachine
    Keukenmachine
  • Mengkom
    2 Stuk(s)
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Pan
    Pan
  • Paletmes
    Paletmes
  • Funcakes taartkartons
    Funcakes taartkartons
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  •  
    Crème Brûlée brander
  • Bakvormen laagjestaart Ø15 (bijv. Wilton)
    4 Stuk(s)
    Bakvormen laagjestaart Ø15 (bijv. Wilton)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. (hetelucht)

Spray 4 bakvormen van 15 of 16 cm in met bakspray.

2. Beslag maken

Zeef de bloem (355 g), maïzena (25 g), bakpoeder (1,5 tl) en baksoda (0,5 tl) in een grote kom. Voeg de zout (1 tl) en het suiker (275 g) toe en meng dit door elkaar en zet even aan de kant.

Doe de boter (70 g) en de olie (130 ml) in de kom van de mixer en mix tot het er licht en luchtig uitziet.

Voeg 1 voor 1 de eieren (3 stuks) toe en vervolgens de gesuikerde citroen (25 g).

Voeg 1/3 deel van het bloemmengsel toe, dan ½ deel van de karnemelk (185 ml), 1/3 deel van het bloemmengsel, de resterende karnemelk (185 ml) en tot slot het laatste deel van het bloemmengsel.

Mix tot alles goed vermengd is. Pas op voor overmixen. Mix niet langer dan nodig is.

Verdeel het beslag over de 4 bakvormen.

3. Meringuetaart bakken

Bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake om te kijken of de cake daadwerkelijk gaar is. Deze moet er schoon uitkomen.

Laat de cakes 10 minuten afkoelen in de bakvormen. Los de cakes dan uit de bakvormen en laat verder afkoelen op een taartrek.

Begin pas met vullen en afsmeren van de taart als de cakes helemaal afgekoeld zijn.

4. Swiss meringue botercrème Kersen bereiden

Meng de Funcakes mix voor Swiss Meringue Buttercream (200 g) en het warme water (140 ml) in de kom van de mixer.

Laat de mixer 8 minuten op de hoogste stand draaien.

Voeg de boter (440 g) in kleine porties toe aan het mengsel.

Mix nog een keer 8 minuten op de hoogste stand.

Voeg naar smaak de Funcakes smaakpasta Kers toe en mix tot alles goed is vermengd.

5. Italiaanse meringue bereiden

Doe de suiker (200 g) en water (60 ml) in een pannetje en breng dit aan de kook. Meet de temperatuur met een suikerthermometer.

Doe de eiwitten (100 g) met een snuf zout in de kom van de mixer.

Begin met opkloppen van het eiwit als de temperatuur van de suikerstroop 113 graden is. Voeg geleidelijk de suiker (230 g) toe aan de eiwitten tijdens het kloppen.

Haal de suikerstroop van het vuur als die een temperatuur heeft van 121 graden en giet de siroop al kloppend voorzichtig bij het eiwit.

Laat de mixer op hoge snelheid draaien en klop de Italiaanse meringue tot het lauw is.

6. Opbouwen van de taart

Plaats de eerste cake op een taartkarton.

Doe de botercreme in een spuitzak en spuit een ‘dijkje’ aan de rand van de cake.

Breng een laag lemoncurd aan op de cake binnen het ‘dijkje’.

Plaats de tweede cake op de lemoncurd.

Spuit nogmaals een dijkje botercrème aan de rand van de cake en vul deze laag met kersenvlaaivulling.

Plaats de derde cake op de kersenvulling.

Begin weer met het spuiten van een dijkje van botercrème en vul met lemoncurd.

Plaats de laatste cake op de taart en smeer de taart, met behulp van een paletmes, af met een dun laagje botercrème.

Breng een laag Italiaanse meringue aan op de zij- en bovenkant van de taart. Maak met behulp van een lepel of paletmes ‘pieken’.

Brand de meringue kort af met een brander.

Verdeel de overgebleven kersenvlaaivulling bovenop de taart.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.