🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Lemon meringue taart met kersen

Lemon meringue taart met kersen

Dit recept is van: Karin

Lemon meringue taart met kersen
Lemon meringue taart met kersen
Info Benodigdheden Stappen

Geef een lekkere draai aan jouw lemon meringuetaart. Voeg kersen toe!

90 min. Bereidingstijd
30 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Samenwerking met DeLeuksteTaartenShop

Om al onze bakfans van nog meer producten en mooie recepten te kunnen voorzien zijn wij een bijzondere samenwerking aangegaan met DeLeuksteTaartenshop. Lees hier meer!

Kersen Meringue Taart Lemon Meringue Fruittaart recepten Verjaardag
4
26 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    355 g (gram)
    Bloem
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    25 g (gram)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Baksoda
    0.5 tl (theelepels)
    Baksoda
  • Bakpoeder
    1.5 tl (theelepels)
    Bakpoeder
  • Zout
    1 tl (theelepels)
    Zout
  • Suiker (kristalsuiker)
    505 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Zonnebloemolie
    130 ml
    Zonnebloemolie
  • Boter (ongezouten roomboter)
    510 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Funcakes gesuikerde citroenrasp
    25 g (gram)
    Funcakes gesuikerde citroenrasp
    Bestel dit product online

 

  • Ei (groot)
    3 Stuk(s)
    Ei (groot)
  • Karnemelk
    370 ml
    Karnemelk
  • FunCakes Mix voor Swiss Meringue Botercrème
    200 g (gram)
    FunCakes Mix voor Swiss Meringue Botercrème
    Bestel dit product online
  • Water (heet)
    140 ml
    Water (heet)
  • Funcakes Smaakpasta Kers
    Funcakes Smaakpasta Kers
    Bestel dit product online
  • Eiwit
    100 g (gram)
    Eiwit
  • Water
    60 ml
    Water
  • Lemon curd
    Lemon curd
  • Taart- en vlaaivulling Kersen
    1 Blik(ken)
    Taart- en vlaaivulling Kersen

Keukenspullen

  • Keukenmachine
    Keukenmachine
    Productdetails
  • Mengkom
    2 Stuk(s)
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Pan
    Pan
  • Paletmes
    Paletmes
  • Funcakes taartkartons
    Funcakes taartkartons
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  •  
    Crème Brûlée brander
  • Bakvormen laagjestaart Ø15 (bijv. Wilton)
    4 Stuk(s)
    Bakvormen laagjestaart Ø15 (bijv. Wilton)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. (hetelucht)

Spray 4 bakvormen van 15 of 16 cm in met bakspray.

2. Beslag maken

Zeef de bloem (355 g), maïzena (25 g), bakpoeder (1,5 tl) en baksoda (0,5 tl) in een grote kom. Voeg de zout (1 tl) en het suiker (275 g) toe en meng dit door elkaar en zet even aan de kant.

Doe de boter (70 g) en de olie (130 ml) in de kom van de mixer en mix tot het er licht en luchtig uitziet.

Voeg 1 voor 1 de eieren (3 stuks) toe en vervolgens de gesuikerde citroen (25 g).

Voeg 1/3 deel van het bloemmengsel toe, dan ½ deel van de karnemelk (185 ml), 1/3 deel van het bloemmengsel, de resterende karnemelk (185 ml) en tot slot het laatste deel van het bloemmengsel.

Mix tot alles goed vermengd is. Pas op voor overmixen. Mix niet langer dan nodig is.

Verdeel het beslag over de 4 bakvormen.

3. Meringuetaart bakken

Bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake om te kijken of de cake daadwerkelijk gaar is. Deze moet er schoon uitkomen.

Laat de cakes 10 minuten afkoelen in de bakvormen. Los de cakes dan uit de bakvormen en laat verder afkoelen op een taartrek.

Begin pas met vullen en afsmeren van de taart als de cakes helemaal afgekoeld zijn.

4. Swiss meringue botercrème Kersen bereiden

Meng de Funcakes mix voor Swiss Meringue Buttercream (200 g) en het warme water (140 ml) in de kom van de mixer.

Laat de mixer 8 minuten op de hoogste stand draaien.

Voeg de boter (440 g) in kleine porties toe aan het mengsel.

Mix nog een keer 8 minuten op de hoogste stand.

Voeg naar smaak de Funcakes smaakpasta Kers toe en mix tot alles goed is vermengd.

5. Italiaanse meringue bereiden

Doe de suiker (200 g) en water (60 ml) in een pannetje en breng dit aan de kook. Meet de temperatuur met een suikerthermometer.

Doe de eiwitten (100 g) met een snuf zout in de kom van de mixer.

Begin met opkloppen van het eiwit als de temperatuur van de suikerstroop 113 graden is. Voeg geleidelijk de suiker (230 g) toe aan de eiwitten tijdens het kloppen.

Haal de suikerstroop van het vuur als die een temperatuur heeft van 121 graden en giet de siroop al kloppend voorzichtig bij het eiwit.

Laat de mixer op hoge snelheid draaien en klop de Italiaanse meringue tot het lauw is.

6. Opbouwen van de taart

Plaats de eerste cake op een taartkarton.

Doe de botercreme in een spuitzak en spuit een ‘dijkje’ aan de rand van de cake.

Breng een laag lemoncurd aan op de cake binnen het ‘dijkje’.

Plaats de tweede cake op de lemoncurd.

Spuit nogmaals een dijkje botercrème aan de rand van de cake en vul deze laag met kersenvlaaivulling.

Plaats de derde cake op de kersenvulling.

Begin weer met het spuiten van een dijkje van botercrème en vul met lemoncurd.

Plaats de laatste cake op de taart en smeer de taart, met behulp van een paletmes, af met een dun laagje botercrème.

Breng een laag Italiaanse meringue aan op de zij- en bovenkant van de taart. Maak met behulp van een lepel of paletmes ‘pieken’.

Brand de meringue kort af met een brander.

Verdeel de overgebleven kersenvlaaivulling bovenop de taart.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.