Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Lemon Meringue taart met kersen

Geef een lekkere draai aan jouw Lemon Meringue taart. Voeg kersen toe!

Bereiden

35 min

Baktijd

30 min

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de springvorm goed in met boter of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).

Taartbodem maken

  1. Stap 3

    • 100 g boter

    Mix de boter met een mixer zacht.

  2. Stap 4

    • 1 pak Dr. Oetker Lemon Meringue taart

    • 15 ml water

    Voeg de bodemmix en 15 g (1,5 el) water toe en mix met een mixer met garden op de middelste stand tot er een deeg ontstaat.

  3. Stap 5

    Maak hiervan met de hand een samenhangend deeg en druk het uit over de bodem van de springvorm. Maak een opstaand randje van ca. 2 cm.

Lemoncurd vulling maken

  1. Stap 6

    • 2 citroenen

    Pers 2 citroenen uit en houd het sap (80 ml) apart (of meet dezelfde hoeveelheid kant-en-klaar citroensap af).

  2. Stap 7

    • 3 eieren

    Scheid 3 eieren, doe de eiwitten in een vetvrij schaaltje en de eidooiers in een beslagkom.

  3. Stap 8

    • 200 ml water

    Voeg aan de dooiers 200 ml water en de vullingmix toe. Mix het geheel met een mixer met garden in 1 minuut op de middelste stand.

  4. Stap 9

    Schenk het citroensap bij de vulling en mix dit op de middelste stand tot een gladde lemoncurd.

  5. Stap 10

    Verdeel de lemoncurd over de taartbodem in de springvorm. Plaats de springvorm op het rooster in de oven en de lemontaart ongeveer 30 minuten gaar. Zet daarna de temperatuur van de oven terug (Elektrisch 130°C / Hetelucht 120°C).

  6. Stap 11

    Laat de taart in de springvorm zitten tot deze helemaal afgekoeld is.

Meringue maken

  1. Stap 12

    Doe de achtergehouden eiwitten met ongeveer de helft van de meringuemix in een vetvrije beslagkom. Let op: begin hier pas mee tijdens het afkoelen van de taart om inzakken van de meringue te voorkomen.

  2. Stap 13

    • 1 blik kersenvlaaivulling

    Verdeel de kersenvlaaivulling over de lemon curd. Houd 1 eetlepel vlaaivulling zonder kersen achter. Dit spatel je later door de meringue.

  3. Stap 14

    Klop het eiwitschuim stijf in 4-5 minuten met een mixer met schone garden op de hoogste stand.

  4. Stap 15

    Voeg de rest van de meringuemix toe en mix nog 30 seconden door op de middelste stand. Spatel er voorzichtig de kersenvlaaivuling door heen voor een mooi swirl effect. Verdeel het schuim over de taart. Maak eventueel pieken in het schuim door het met een vork het schuim omhoog te trekken.

Meringue taart bakken

Elektrisch 130°C / Hetelucht 120°C

  1. Stap 16

    Bak de Lemon Meringue taart onderin de oven in ca. 30-40 minuten gaar tot de meringue iets is gebruind.

  2. Stap 17

    Laat de Lemon Meringue taart in de springvorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster, daarna kun je eventueel de springvorm rand verwijderen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.