Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kleine Soesjes

Zo maak je heel eenvoudig lekker veel kleine soesjes. Vul ze met jouw favoriete vulling: van slagroom tot hartig, alles kan.

Bereiden

10 min

Baktijd

20 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

35 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 190°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Soezendeeg maken

  1. Stap 2

    • 75 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 60 g boter

    • 100 ml water

    • Snufje zout

    Doe de boter, het water en het zout in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de bloem er met een houten spatel goed doorheen.

  2. Stap 3

    • 3 eieren

    Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur. Roer één voor één de eieren door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

  3. Stap 4

    Verdeel het soezendeeg met twee lepels in 8 gelijke hoopjes op de bakplaat; zorg voor voldoende tussenruimte omdat de soezen rijzen tijdens het bakken.

Soesjes bakken

  1. Stap 5

    Bak de soesjes vervolgens in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin. Laat de soesjes goed afkoelen op een rooster.

  2. Stap 6

    Laat de soesjes goed afkoelen en vul ze met jouw favoriete vulling.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.