Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kleine Soesjes

Zo maak je heel eenvoudig lekker veel kleine soesjes. Vul ze met jouw favoriete vulling: van slagroom tot hartig, alles kan.

Bereiden

10 min

Baktijd

20 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

35 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 190°C

 1. Stap 1

  Verwarm de oven voor en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Soezendeeg maken

 1. Stap 2

  • 3 eieren

  • 1 pak Dr. Oetker Basismix Soezen

  • 120 ml water

  • 75 ml zonnebloemolie

  Doe de soezenmix, de eieren, de zonnebloemolie en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar.

 2. Stap 3

  Klop het mengsel daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een glad beslag. Scheur de spuitzakken van elkaar af en knip een punt van één van de spuitzakken op ongeveer 5 cm van de punt. Vouw de rand van de spuitzak in en zet deze in een (bijv.) hoog glas. Vul de spuitzak met de helft van het soezenbeslag. 5Houd de spuitzak circa 1 cm boven de bakplaat en spuit ca 16 hoopjes met een doorsnede van 2,5 cm op de bakplaat. Houd de spuitzak tijdens het spuiten op dezelfde plek.

 3. Stap 4

  Vul de spuitzak met het resterende beslag en herhaal de vorige stap.

Soesjes bakken

 1. Stap 5

  Bak de soesjes vervolgens in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin. Laat de soesjes goed afkoelen op een rooster.

 2. Stap 6

  Laat de soesjes goed afkoelen en vul ze met jouw favoriete vulling.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.