Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Hartige mini galettes

Hartige mini galettes

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. hartige-mini-galettes
Item 1 of 1
Hartige mini galettes
info
Benodigdheden
Stappen

Feestelijke mini-galettes met ricotta en gekleurde tomaatjes voor tijdens de paasbrunch!

30 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
10 hapjesPorties
BladerdeegBorrelhapjesHartige receptenHigh tea

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ei
    1 null
    Ei
  • Lente-ui
    4 Stuk(s)
    Lente-ui
  •  
    10 g
    Bieslook
  •  
    Tomaat (mini-, gekleurde mix)
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  •  
    2 el (eetlepels)
    Sesamzaad

 

  •  
    2 tl (theelepels)
    Maanzaad
  •  
    1 tl (theelepels)
    Uienpoeder
  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    1 Pak
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Ricotta
    250 g
    Ricotta
  • Peper
    null snufje(s)
    Peper

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    Keukenpapier
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

Klop het ei (1 stuk) los. Snijd de lente-ui (4 stuks) in dunne ringetjes en hak de bieslook (10 g) fijn. Snijd de tomaten in plakken en leg op een keukenpapiertje zodat ze wat vocht verliezen. Meng het zout (snufje) met het sesamzaad (2 el), het maanzaad (2 tl) en het uienpoeder (1 tl).

2. Galettes vullen en bakken

Ontdooi 10 vellen bladerdeeg (1 pakje) en verwijder het plastic. Snijd de hoekjes eraf zodat er een cirkel ontstaat of gebruik een ronde uitsteekvorm. Leg vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.

Meng de ricotta (250 g) met 3/4 van de lente-ui en 3/4 van de bieslook. Breng op smaak met wat peper (snufje) en zout (snufje).

Plaats 1 eetlepel ricotta in het midden van elk bladerdeegrondje. Spreid iets uit, maar zorg dat de randen (1 cm) vrij blijven.

Verdeel de gekleurde tomaatjes erbovenop (ze mogen iets overlappen) en garneer met de resterende lente-ui en bieslook.

Bestrijk de randen met ei, vouw de randen naar binnen, een beetje over de vulling heen en bestrijk de buitenste randen ook met ei.

Besprenkel met de sesam-kruidenmix. Herhaal deze stappen voor de resterende bladerdeegrondjes.

Schuif de rondjes op de met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven en bak in 20 minuten gaar en goudbruin.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.