🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Hartige mini galettes

Hartige mini galettes

Dit recept is van: Bakken.nl team

hartige-mini-galettes
Hartige mini galettes
Info Benodigdheden Stappen

Feestelijke mini-galettes met ricotta en gekleurde tomaatjes voor tijdens de paasbrunch!

30 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10 hapjes Porties
Bladerdeeg Borrelhapjes Hartige recepten High tea
3
10 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ei
    1
    Ei
  • Lente-ui
    4 Stuk(s)
    Lente-ui
  •  
    10 g
    Bieslook
  •  
    Tomaat (mini-, gekleurde mix)
  • Zout
    snufje(s)
    Zout
  •  
    2 el (eetlepels)
    Sesamzaad

 

  •  
    2 tl (theelepels)
    Maanzaad
  •  
    1 tl (theelepels)
    Uienpoeder
  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    1 Pak
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Ricotta
    250 g
    Ricotta
  • Peper
    snufje(s)
    Peper

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    Keukenpapier
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

Klop het ei (1 stuk) los. Snijd de lente-ui (4 stuks) in dunne ringetjes en hak de bieslook (10 g) fijn. Snijd de tomaten in plakken en leg op een keukenpapiertje zodat ze wat vocht verliezen. Meng het zout (snufje) met het sesamzaad (2 el), het maanzaad (2 tl) en het uienpoeder (1 tl).

2. Galettes vullen en bakken

Ontdooi 10 vellen bladerdeeg (1 pakje) en verwijder het plastic. Snijd de hoekjes eraf zodat er een cirkel ontstaat of gebruik een ronde uitsteekvorm. Leg vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.

Meng de ricotta (250 g) met 3/4 van de lente-ui en 3/4 van de bieslook. Breng op smaak met wat peper (snufje) en zout (snufje).

Plaats 1 eetlepel ricotta in het midden van elk bladerdeegrondje. Spreid iets uit, maar zorg dat de randen (1 cm) vrij blijven.

Verdeel de gekleurde tomaatjes erbovenop (ze mogen iets overlappen) en garneer met de resterende lente-ui en bieslook.

Bestrijk de randen met ei, vouw de randen naar binnen, een beetje over de vulling heen en bestrijk de buitenste randen ook met ei.

Besprenkel met de sesam-kruidenmix. Herhaal deze stappen voor de resterende bladerdeegrondjes.

Schuif de rondjes op de met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven en bak in 20 minuten gaar en goudbruin.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.