Feestelijke mini-galettes met ricotta en gekleurde tomaatjes voor tijdens de paasbrunch!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.
Klop het ei (1 stuk) los. Snijd de lente-ui (4 stuks) in dunne ringetjes en hak de bieslook (10 g) fijn. Snijd de tomaten in plakken en leg op een keukenpapiertje zodat ze wat vocht verliezen. Meng het zout (snufje) met het sesamzaad (2 el), het maanzaad (2 tl) en het uienpoeder (1 tl).
Ontdooi 10 vellen bladerdeeg (1 pakje) en verwijder het plastic. Snijd de hoekjes eraf zodat er een cirkel ontstaat of gebruik een ronde uitsteekvorm. Leg vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de ricotta (250 g) met 3/4 van de lente-ui en 3/4 van de bieslook. Breng op smaak met wat peper (snufje) en zout (snufje).
Plaats 1 eetlepel ricotta in het midden van elk bladerdeegrondje. Spreid iets uit, maar zorg dat de randen (1 cm) vrij blijven.
Verdeel de gekleurde tomaatjes erbovenop (ze mogen iets overlappen) en garneer met de resterende lente-ui en bieslook.
Bestrijk de randen met ei, vouw de randen naar binnen, een beetje over de vulling heen en bestrijk de buitenste randen ook met ei.
Besprenkel met de sesam-kruidenmix. Herhaal deze stappen voor de resterende bladerdeegrondjes.
Schuif de rondjes op de met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven en bak in 20 minuten gaar en goudbruin.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.