🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Frambozen tartelettes

Frambozen tartelettes

Dit recept is van: Joel

frambozen tartelettes gebakjes
Frambozen tartelettes
Info Benodigdheden Stappen

Al wel eens gewaagd aan het maken van tartelettes? Deze taartjes vul je met wat jij maar lekker vind. Daarnaast zijn ze een plaatje om te zien!

40 min. Bereidingstijd
300 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
Deeg voorbereiden

Let op: hou er rekening mee dat het koekdeeg 4 uur lang moet rusten in de koelkast.

Tartelette vormpjes

Wil je een mooi kartelrandje aan je gebakjes? Dan zijn deze tartelette vormpjes precies wat je zoekt!

Moederdag Mini taartjes Frambozen Gebak
3
7 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    160 g (gram)
    Bloem
  • Amandelmeel
    25 g (gram)
    Amandelmeel
  • Poedersuiker
    60 g (gram)
    Poedersuiker
  • Zout
    1 g (gram)
    Zout
  • Boter (ongezouten roomboter)
    95 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    0.5 Stuk(s)
    Ei

 

  • Water
    40 g (gram)
    Water
  • Witte chocolade (bijv. Callebaut)
    30 g (gram)
    Witte chocolade (bijv. Callebaut)
  • Slagroom (ongezoet)
    210 g (gram)
    Slagroom (ongezoet)
  • Frambozenjam
    125 g (gram)
    Frambozenjam
  • Frambozen bavarois
    125 g (gram)
    Frambozen bavarois
  • Frambozen
    250 g (gram)
    Frambozen

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Pannenlikker (of spatel)
    Pannenlikker (of spatel)
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Bakringen rond (of tartelette vormpjes)
    8 Stuk(s)
    Bakringen rond (of tartelette vormpjes)
  •  
    Ronde uitsteker (of glas) ca. 12 cm
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  •  
    Pan met schaal (au bain marie)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (180°C hetelucht of 200°C elektrisch) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet de bakringen (of tartelette vormpjes) op de bakplaat.

Kneed het amandelmeel (25 g), de poedersuiker (60 g), het zout (1 g), de roomboter (95 g) en het ei (1/2) goed door elkaar. Kneed vervolgens de bloem erdoorheen tot er een soepel deeg ontstaat.

Leg de deegbal voor minimaal 4 uur in de koelkast.

2. Koekbakjes maken

Kneed na deze 4 uur het deeg weer goed door. Vet de bakringen of bakvormpjes in met boter of bakspray.

Rol het deeg uit (ca. 3 mm dik) en steek met een steker of glas van zo'n 12 cm doorsnede het deeg uit.

Leg de plakjes deeg over de bakringen en zorg dat de bodem en zijkanten zijn bedekt. Snijdt vervolgens het deeg wat er boven de rand uitsteekt af.

Bak de tartelettes gedurende 10 tot 15 min en laat afkoelen.

Smelt de witte chocolade (30 g) au bain marie. Zodra de tartelettes zijn afgekoeld smeer je met een kwastje een dun laagje witte chocolade aan de binnenkant van de koekjes.

3. Tartelettes vullen

Vul een spuitzak met frambozenjam en spuit in elk bakje ongeveer 15 gram.

Meng de frambozen bavaroismix (55 g) met het water (40 g).

Klop de slagroom (210 g) in een andere kom lobbig (ongeveer vla dikte). Meng het bavarois mengsel met het slagroommengsel tot één geheel.

Schep het mengsel in een spuitzak en vul hiermee vervolgens de tartelettes tot aan de rand. Laat de taartjes een uur opstijven in de koelkast.

4. Tartelettes versieren

Snij de frambozen (250 g) door de helft en versier hiermee de tartelettes.

Over dit recept

Joel

Dit recept is van Joel

Joël is patissier van beroep en legt op Bakken.nl uit hoe je de fraaiste baksels maakt.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.