Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Frambozen tartelettes

Frambozen tartelettes

Dit recept is van: Joel

  1. frambozen tartelettes gebakjes
Item 1 of 1
Frambozen tartelettes
info
Benodigdheden
Stappen

Al wel eens gewaagd aan het maken van tartelettes? Deze taartjes vul je met wat jij maar lekker vind. Daarnaast zijn ze een plaatje om te zien!

40 min.Bereidingstijd
300 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
8Porties
Deeg voorbereiden

Let op: hou er rekening mee dat het koekdeeg 4 uur lang moet rusten in de koelkast.

Tartelette vormpjes

Wil je een mooi kartelrandje aan je gebakjes? Dan zijn deze tartelette vormpjes precies wat je zoekt!

MoederdagMini taartjesFrambozenGebak

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    160 g (gram)
    Bloem
  • Amandelmeel
    25 g (gram)
    Amandelmeel
  • Poedersuiker
    60 g (gram)
    Poedersuiker
  • Zout
    1 g (gram)
    Zout
  • Boter (ongezouten roomboter)
    95 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    0.5 Stuk(s)
    Ei

 

  • Water
    40 g (gram)
    Water
  • Witte chocolade (bijv. Callebaut)
    30 g (gram)
    Witte chocolade (bijv. Callebaut)
  • Slagroom (ongezoet)
    210 g (gram)
    Slagroom (ongezoet)
  • Frambozenjam
    125 g (gram)
    Frambozenjam
  • Frambozen bavarois
    125 g (gram)
    Frambozen bavarois
  • Frambozen
    250 g (gram)
    Frambozen

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Pannenlikker (of spatel)
    Pannenlikker (of spatel)
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Bakringen rond (of tartelette vormpjes)
    8 Stuk(s)
    Bakringen rond (of tartelette vormpjes)
  •  
    Ronde uitsteker (of glas) ca. 12 cm
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  •  
    Pan met schaal (au bain marie)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (180°C hetelucht of 200°C elektrisch) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet de bakringen (of tartelette vormpjes) op de bakplaat.

Kneed het amandelmeel (25 g), de poedersuiker (60 g), het zout (1 g), de roomboter (95 g) en het ei (1/2) goed door elkaar. Kneed vervolgens de bloem erdoorheen tot er een soepel deeg ontstaat.

Leg de deegbal voor minimaal 4 uur in de koelkast.

2. Koekbakjes maken

Kneed na deze 4 uur het deeg weer goed door. Vet de bakringen of bakvormpjes in met boter of bakspray.

Rol het deeg uit (ca. 3 mm dik) en steek met een steker of glas van zo'n 12 cm doorsnede het deeg uit.

Leg de plakjes deeg over de bakringen en zorg dat de bodem en zijkanten zijn bedekt. Snijdt vervolgens het deeg wat er boven de rand uitsteekt af.

Bak de tartelettes gedurende 10 tot 15 min en laat afkoelen.

Smelt de witte chocolade (30 g) au bain marie. Zodra de tartelettes zijn afgekoeld smeer je met een kwastje een dun laagje witte chocolade aan de binnenkant van de koekjes.

3. Tartelettes vullen

Vul een spuitzak met frambozenjam en spuit in elk bakje ongeveer 15 gram.

Meng de frambozen bavaroismix (55 g) met het water (40 g).

Klop de slagroom (210 g) in een andere kom lobbig (ongeveer vla dikte). Meng het bavarois mengsel met het slagroommengsel tot één geheel.

Schep het mengsel in een spuitzak en vul hiermee vervolgens de tartelettes tot aan de rand. Laat de taartjes een uur opstijven in de koelkast.

4. Tartelettes versieren

Snij de frambozen (250 g) door de helft en versier hiermee de tartelettes.

Over dit recept

Dit recept is van Joel

Joël is patissier van beroep en legt op Bakken.nl uit hoe je de fraaiste baksels maakt.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.