Al wel eens gewaagd aan het maken van tartelettes? Deze taartjes vul je met wat jij maar lekker vind. Daarnaast zijn ze een plaatje om te zien!
Let op: hou er rekening mee dat het koekdeeg 4 uur lang moet rusten in de koelkast.
Wil je een mooi kartelrandje aan je gebakjes? Dan zijn deze tartelette vormpjes precies wat je zoekt!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (180°C hetelucht of 200°C elektrisch) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet de bakringen (of tartelette vormpjes) op de bakplaat.
Kneed het amandelmeel (25 g), de poedersuiker (60 g), het zout (1 g), de roomboter (95 g) en het ei (1/2) goed door elkaar. Kneed vervolgens de bloem erdoorheen tot er een soepel deeg ontstaat.
Leg de deegbal voor minimaal 4 uur in de koelkast.
Kneed na deze 4 uur het deeg weer goed door. Vet de bakringen of bakvormpjes in met boter of bakspray.
Rol het deeg uit (ca. 3 mm dik) en steek met een steker of glas van zo'n 12 cm doorsnede het deeg uit.
Leg de plakjes deeg over de bakringen en zorg dat de bodem en zijkanten zijn bedekt. Snijdt vervolgens het deeg wat er boven de rand uitsteekt af.
Bak de tartelettes gedurende 10 tot 15 min en laat afkoelen.
Smelt de witte chocolade (30 g) au bain marie. Zodra de tartelettes zijn afgekoeld smeer je met een kwastje een dun laagje witte chocolade aan de binnenkant van de koekjes.
Vul een spuitzak met frambozenjam en spuit in elk bakje ongeveer 15 gram.
Meng de frambozen bavaroismix (55 g) met het water (40 g).
Klop de slagroom (210 g) in een andere kom lobbig (ongeveer vla dikte). Meng het bavarois mengsel met het slagroommengsel tot één geheel.
Schep het mengsel in een spuitzak en vul hiermee vervolgens de tartelettes tot aan de rand. Laat de taartjes een uur opstijven in de koelkast.
Snij de frambozen (250 g) door de helft en versier hiermee de tartelettes.
Joël is patissier van beroep en legt op Bakken.nl uit hoe je de fraaiste baksels maakt.