🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Chocolade-meringue schuimtaartjes

Chocolade-meringue schuimtaartjes

Dit recept is van: Joël Juch

kubus marshmallow
Chocolade-meringue schuimtaartjes
Info Benodigdheden Stappen

Deze chocolade-meringue schuimtaartjes zijn perfect voor een feestje of als dessert tijdens een uitgebreid diner. Mooie vierkante gebakjes gevuld met witte chocolademousse, gezouten karamel en heerlijk knapperige koekbodem. Ga jij de uitdaging aan?

45 min. Bereidingstijd
1440 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
24 uur in de vriezer

Let op! De gebakjes moeten 24 uur in de vriezer staan voordat je ze kan afmaken. Houdt hier rekening mee.

Chocolade Dessert Mini taartjes Marshmallows Schuim Karamel Gebak Desserts
4
2 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Callebaut Chocolademousse - Wit
    180 g (gram)
    Callebaut Chocolademousse - Wit
  • Patidess Smaakpasta - Vanille 120 g
    120 g (gram)
    Patidess Smaakpasta - Vanille 120 g
  • Volle melk
    225 ml
    Volle melk
  • Caramelz Zeezout
    1 Potje(s)
    Caramelz Zeezout
  • Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
    150 g (gram)
    Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)

 

  • Eiwit
    60 g (gram)
    Eiwit
  • Poedersuiker
    25 g
    Poedersuiker
  • Suiker (kristalsuiker)
    75 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Water
    600 ml
    Water

Keukenspullen

  • Silikomart Siliconen bakvorm Cube - 5x5 cm
    1 Stuk(s)
    Silikomart Siliconen bakvorm Cube - 5x5 cm
  • Mengkom
    1 Stuk(s)
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Keukenmachine (of handmixer)
    Keukenmachine (of handmixer)
  • Pannenlikker (of spatel)
    1 Stuk(s)
    Pannenlikker (of spatel)
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    2 Stuk(s)
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • (Palet)mes
    (Palet)mes
  •  
    1 Stuk(s)
    Gasbrander
  • Patisse suikerthermometer 40 - 200°C
    1 Stuk(s)
    Patisse suikerthermometer 40 - 200°C

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Vorm vullen

Mix met een mixer de melk (225 g), Callebaut chocolademousse (180 g) en de vanillepasta (3 tl) tot een luchtige mousse.

Vul een spuitzak met de chocolademousse en vul hiermee de kubus vorm. Bedek eerst de bodem en spuit vervolgens langs de randen. Zo ontstaat er een kuiltje in het midden.

Doe de Caramelz Karamel zeezout in een nieuwe spuitzak en vul hiermee de kuiltjes.

Snij van de koekjes (8 stuks) vierkantjes en leg bovenop iedere kubus één koekje.

Leg de vorm voor minimaal 24 uur in de vriezer.

2. Eiwitschuim bereiden

Klop in een vetvrije kom met de mixer de eiwitten (60 g) stijf. Voeg de poedersuiker (25 g) toe en mix nogmaals. Laat het mengsel even rusten.

Doe vervolgens het water (25 g) en de kristalsuiker (95 g) in een steelpannetje en breng aan de kook tot 121 graden. Gebruik een suikerthermometer om de temperatuur te meten. Roer niet in het pannetje tijdens het koken.

Zodra de siroop de juiste temperatuur heeft bereikt, zet je de keukenmachine of handmixer met het schuim weer aan. Haal de steelpan van het vuur en schenk de siroop langzaam bij het schuim terwijl de mixer draait.

Blijf kloppen op de hoogste stand tot het schuim is afgekoeld en er pieken ontstaan. De kom zelf voelt op dit punt meestal nog lauwwarm aan.

3. Gebakjes afbranden

Verwijder de gebakjes uit de vorm. Breng vervolgens met een paletmes het schuim op het gebakje aan.

Brand het geheel af met de gasbrander.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.