Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocolade-meringue schuimtaartjes

Chocolade-meringue schuimtaartjes

Dit recept is van: Joël Juch

  1. kubus marshmallow
Item 1 of 1
Chocolade-meringue schuimtaartjes
info
Benodigdheden
Stappen

Deze chocolade-meringue schuimtaartjes zijn perfect voor een feestje of als dessert tijdens een uitgebreid diner. Mooie vierkante gebakjes gevuld met witte chocolademousse, gezouten karamel en heerlijk knapperige koekbodem. Ga jij de uitdaging aan?

45 min.Bereidingstijd
1440 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
8Porties
24 uur in de vriezer

Let op! De gebakjes moeten 24 uur in de vriezer staan voordat je ze kan afmaken. Houdt hier rekening mee.

ChocoladeDessertsMini taartjesMarshmallowsKaramelGebakDesserts

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Callebaut Chocolademousse - Wit
    180 g (gram)
    Callebaut Chocolademousse - Wit
  • Patidess Smaakpasta - Vanille 120 g
    120 g (gram)
    Patidess Smaakpasta - Vanille 120 g
  • Volle melk
    225 ml
    Volle melk
  • Caramelz Zeezout
    1 Potje(s)
    Caramelz Zeezout
  • Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)
    150 g (gram)
    Koekjes (bijv. Digestive tarwebiscuits)

 

  • Eiwit
    60 g (gram)
    Eiwit
  • Poedersuiker
    25 g
    Poedersuiker
  • Suiker (kristalsuiker)
    75 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Water
    600 ml
    Water

Keukenspullen

  • Silikomart Siliconen bakvorm Cube - 5x5 cm
    1 Stuk(s)
    Silikomart Siliconen bakvorm Cube - 5x5 cm
  • Mengkom
    1 Stuk(s)
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Keukenmachine (of handmixer)
    Keukenmachine (of handmixer)
  • Pannenlikker (of spatel)
    1 Stuk(s)
    Pannenlikker (of spatel)
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    2 Stuk(s)
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • (Palet)mes
    (Palet)mes
  •  
    1 Stuk(s)
    Gasbrander
  • Patisse suikerthermometer 40 - 200°C
    1 Stuk(s)
    Patisse suikerthermometer 40 - 200°C

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Vorm vullen

Mix met een mixer de melk (225 g), Callebaut chocolademousse (180 g) en de vanillepasta (3 tl) tot een luchtige mousse.

Vul een spuitzak met de chocolademousse en vul hiermee de kubus vorm. Bedek eerst de bodem en spuit vervolgens langs de randen. Zo ontstaat er een kuiltje in het midden.

Doe de Caramelz Karamel zeezout in een nieuwe spuitzak en vul hiermee de kuiltjes.

Snij van de koekjes (8 stuks) vierkantjes en leg bovenop iedere kubus één koekje.

Leg de vorm voor minimaal 24 uur in de vriezer.

2. Eiwitschuim bereiden

Klop in een vetvrije kom met de mixer de eiwitten (60 g) stijf. Voeg de poedersuiker (25 g) toe en mix nogmaals. Laat het mengsel even rusten.

Doe vervolgens het water (25 g) en de kristalsuiker (95 g) in een steelpannetje en breng aan de kook tot 121 graden. Gebruik een suikerthermometer om de temperatuur te meten. Roer niet in het pannetje tijdens het koken.

Zodra de siroop de juiste temperatuur heeft bereikt, zet je de keukenmachine of handmixer met het schuim weer aan. Haal de steelpan van het vuur en schenk de siroop langzaam bij het schuim terwijl de mixer draait.

Blijf kloppen op de hoogste stand tot het schuim is afgekoeld en er pieken ontstaan. De kom zelf voelt op dit punt meestal nog lauwwarm aan.

3. Gebakjes afbranden

Verwijder de gebakjes uit de vorm. Breng vervolgens met een paletmes het schuim op het gebakje aan.

Brand het geheel af met de gasbrander.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.