Deze chocolade-meringue schuimtaartjes zijn perfect voor een feestje of als dessert tijdens een uitgebreid diner. Mooie vierkante gebakjes gevuld met witte chocolademousse, gezouten karamel en heerlijk knapperige koekbodem. Ga jij de uitdaging aan?
Let op! De gebakjes moeten 24 uur in de vriezer staan voordat je ze kan afmaken. Houdt hier rekening mee.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Mix met een mixer de melk (225 g), Callebaut chocolademousse (180 g) en de vanillepasta (3 tl) tot een luchtige mousse.
Vul een spuitzak met de chocolademousse en vul hiermee de kubus vorm. Bedek eerst de bodem en spuit vervolgens langs de randen. Zo ontstaat er een kuiltje in het midden.
Doe de Caramelz Karamel zeezout in een nieuwe spuitzak en vul hiermee de kuiltjes.
Snij van de koekjes (8 stuks) vierkantjes en leg bovenop iedere kubus één koekje.
Leg de vorm voor minimaal 24 uur in de vriezer.
Klop in een vetvrije kom met de mixer de eiwitten (60 g) stijf. Voeg de poedersuiker (25 g) toe en mix nogmaals. Laat het mengsel even rusten.
Doe vervolgens het water (25 g) en de kristalsuiker (95 g) in een steelpannetje en breng aan de kook tot 121 graden. Gebruik een suikerthermometer om de temperatuur te meten. Roer niet in het pannetje tijdens het koken.
Zodra de siroop de juiste temperatuur heeft bereikt, zet je de keukenmachine of handmixer met het schuim weer aan. Haal de steelpan van het vuur en schenk de siroop langzaam bij het schuim terwijl de mixer draait.
Blijf kloppen op de hoogste stand tot het schuim is afgekoeld en er pieken ontstaan. De kom zelf voelt op dit punt meestal nog lauwwarm aan.
Verwijder de gebakjes uit de vorm. Breng vervolgens met een paletmes het schuim op het gebakje aan.
Brand het geheel af met de gasbrander.