Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appeltaart met sterren

Maak met dit recept een echte ouderwets lekkere appeltaart. Deze kun je super easy versieren met sterren van deeg. Dat is pas Kerst op de taart!

Bereiden

40 min

Baktijd

60 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 taartpunten

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    • 75 g rozijnen

    Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.

  2. Stap 2

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  3. Stap 3

    Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).

Appeltaartdeeg maken

  1. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Appeltaart extra deeg

    • 175 g boter

    • 1 ei

    Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg appeltaart mix en 2/3 van het losgeklopte ei toe.

  2. Stap 5

    Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaartdeeg.

  3. Stap 6

    Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm.

Appels schillen

  1. Stap 7

    • 1 kg zachtzure appel (goudreinet of elstar)

    Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.

  2. Stap 8

    • 20 g suiker

    • 2-3 tl kaneel

    Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel en rozijnen.

  3. Stap 9

    Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan.

    Voorkom een vochtige bodem

    Strooi eventueel, voordat je het appelmengsel in de vorm doet, 3 eetlepels custard of 3 eetlepels paneermeel of 3 verkruimelde beschuiten over de appeltaartbodem. Zo voorkom je een vochtige bodem. Custard geeft een lekker vanillesmaak aan de taart, paneermeel of beschuit geeft geen smaak af.

Sterren maken

Elektrisch 160°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 10

    Rol het overgebleven deeg uit en steek er 7 sterren uit. Bak deze 12 minuten gaar in de oven. Bewaar de sterren tot nadat de appeltaart is afgebakken.

  2. Stap 11

    Verkruimel het resterende deeg tot fijne kruimels en verdeel over de taart.

Appeltaart bakken

Elektrisch 180°C / Hetelucht 165°C

  1. Stap 12

    Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 13

    Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Taart versieren

Elektrisch 180°C / Hetelucht 165°C

  1. Stap 14

    • 60 g poedersuiker

    Decoreer de sterren met poedersuiker en verdeel over de taart.

  2. Stap 15

    • 1 potje Dr. Oetker Kerstfantasie (decoratiestrooisel)

    • 1 zakje Dr. Oetker Topping wit

    Maak met de witte topping mooie toefjes bovenop de appeltaart. Garneer met Dr. Oetker Kerstfantasie. Maak tot slot een mooie strik met het rode lint om de taart heen. En de Kerst is op de taart!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.