Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kruidnoten Tiramisu

Een superlekker romig toetje, perfect voor Sinterklaas avond: kruidnoten tiramisu!

Bereiden

20 min

Baktijd

10 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

4 glazen

Kruidnoten bakken

Elektrische oven: 175 °C, Heteluchtoven: 160 °C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 1 pak Koopmans Kruidnoten

    • 2 el water

    Doe 1 zakje mix in een kom en voeg 2 eetlepels water toe (gebruik 1 zakje mix voor 1 bakplaat). Meng het geheel met een lepen en kneed dit vervolgens met de hand net zo lang totdat de kruimels een deeg vormen.

  3. Stap 3

    • Bloem

    Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg tot een deegrol van circa 40 cm. Verdeel de deegrol in 8 gelijke stukken van 5 cm; rol deze vervolgens iets verder uit, zodat er 8 gelijke rolletjes deeg van 7 cm ontstaan.

  4. Stap 4

    Snijd ieder deegrolletje in 7 gelijke stukjes van 1 cm en maak er kleine bolletjes van. Leg de bolletjes op een bakplaat in 8 rijen van 7. Zorg ervoor dat de bolletjes goed over de plaat verdeeld zijn (tussenruimte van circa 3-5 cm).

  5. Stap 5

    Bak de kruidnoten in het midden van de oven in circa 10 minuten gaar. Let op dat de onderkant van de kruidnoten niet te donker wordt. Haal direct na het bakken de kruidnoten met het bakpapier van de bakplaat en laat ze even afkoelen. Verkruimel een deel van de kruidnoten na het afkoelen (houd er genoeg over voor garnering).

Tiramisu maken

  1. Stap 6

    • 100 ml koffie

    Doe de koffie in een kom en doe er de verkruimelde kruidnoten bij. Laat de koffie in de kruidnoten trekken. 

  2. Stap 7

    Verdeel de koffiekruidnoten over 4-6 glazen.

  3. Stap 8

    • 3 eieren

    Splits de eieren en doe eiwit en eidooier in aparte kommen. 

  4. Stap 9

    • 100 g suiker

    Klop het eiwit met de helft van de suiker stijf; klop de eidooiers met de andere helft van de suiker wit romig.

  5. Stap 10

    • 200 g mascarpone

    Voeg de mascarpone toe aan de eierdooiers. Klop de mascarpone door het eigeel.  Spatel eiwit en het dooier-mascarponemengsel goed door elkaar. Schep dit bovenop de koffiekruidnoten. Zet de glazen minstens 2 uur in de koelkast.

  6. Stap 11

    Bestrooi de kruidnoten tiramisu vlak voor serveren met de overige kruidnoten. 

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.