Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Gevlochten pizza met verse groene asperges en ham

Waarom zou je alleen maar ronde pizza's bakken als je ook een schitterende pizzavlecht kunt bakken? Pak uit en bak deze overheerlijke calzone pizza gevuld met groene asperges en ham.

Bereiden

15 min

Baktijd

20 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

1 pizza

Voorbereiden

Elektrisch 215°C / Hetelucht 190°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Pizzavlecht maken

  1. Stap 2

    • 1 pak Koopmans Pizzabodem Italiaans

    • 2 el olijfolie

    • 250 ml water (koud)

    Doe de pizzabodemmix in een beslagkom. Voeg 250 ml water en 2 el olijfolie toe en kneed  met een handmixer met deeghaken tot een soepel pizzadeeg.

  2. Stap 3

    • 16 asperges (groene)

    • 10 g basilicum

    • 150 g geraspte kaas

    • Knoflook (tenen knoflook geperst of gehakt)

    Pers de 2 tenen knoflook, rits de basilicumblaadjes van de stelen en hak zowel de stelen als de bladeren fijn. Snijd de harde onderkant van de groene asperges en rasp, indien nodig, de kaas.

  3. Stap 4

    • 250 g tomaat (gepeld)

    Verwarm een el olie in een koekenpan en fruit de knoflook samen met de basilicumsteeltjes 2-3 minuten, totdat de knoflook begint te verkleuren.  Voeg de gepelde tomaten samen met de basilicumblaadjes toe en prak de tomaten met een vork fijn. Breng de saus aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken.

  4. Stap 5

    Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de groene asperges 4 minuten. Giet ze af, spoel na met koud water en snijd de asperges voorzichtig over de lengte doormidden. Kneed het pizzadeeg nogmaals met de hand, bestrooi het werkblad met bloem en rol het pizzadeeg erover uit. Verdeel het pizzadeeg in 3 gelijke plakken. 

  5. Stap 6

    • 12 plakjes serranoham

    Beleg elke plak over de lengte met een strook saus, de serranoham en daarover de groene asperges. Rol het pizzadeeg over de lengte op en maak van de gevulde rollen een grote vlecht. Verdeel over de pizzavlecht de geraspte kaas. Bak de pizzavlecht op de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven 20-25 minuten gaar.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.