Hadewych

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Emoticon kruidnoten met chocolade

Niet als strooigoed bedoeld ;) !

Bereiden

10 min

Baktijd

10 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 75°C / Hetelucht 160°C

 1. Stap 1

  Verwarm de oven voor.

 2. Stap 2

  Bekleed de bakplaat met bakpapier.

kruidnoten

 1. Stap 3

  • Zakje Koopmans Kruidnoten

  • 2 el water

  Doe de mix in een kom en voeg het water toe (gebruik 1 zakje mix voor 1 bakplaat.) Meng het geheel met de lepel, en kneed het daarna met je handen tot er een deeg ontstaat.

 2. Stap 4

  • Bloem (eventueel)

  Bestuif het aanrecht eventueel met een klein beetje bloem, rol het deeg tot een deegrol van circa 40 cm en verdeel deze in 2 gelijke delen.

 3. Stap 5

  Rol de 2 deegrollen nog iets langer en verdeel ze beiden in 8 rolletjes deeg. Draai van de 16 stukjes deeg bolletjes. Leg de bolletjes goed verdeeld over de bakplaat, en druk ze licht aan.

 4. Stap 6

  Bak de kruidnoten in het midden van de oven in circa 10 minuten gaar. Let op dat de onderkant van de kruidnoten niet te donker wordt. Haal direct na het bakken de kruidnoten van de bakplaat, en laat deze helemaal afkoelen.

  knapperig

  Kruidnoten worden pas knapperig als ze helemaal zijn afgekoeld, ze komen du snog een beetje slap uit de oven, dat hoort zo.

Emoticons

 1. Stap 7

  • 150 g pure chocolade

  • 100 g witte chocolade

  Smelt de chocolade au bain-marie. Smelt eerst de pure chocolade en laat deze afkoelen. Smelt daarna de witte chocolade en laat deze ook afkoelen.

 2. Stap 8

  Doop alle kruidnoten in de pure chocolade met een vork. Zet de kruidnoten 10 minuten in de vriezer om de chocolade hard te laten worden.Spuit met een spuitzak of het ziplock zakje witte chocolade, jouw favoriete emoticon figuren op de donkere chocolade kruidnoten. Even laten drogen en emoticon kruidnoten zijn klaar!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.