Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bananenbrood met chocolade kokos hazelnoten

Echt een superlekkere versie van bananenbrood, zacht en knapperig door de hazelnoten. Wil je 'm glutenvrij maken? Vervang dan het zelfrijzend bakmeel door zelfrijzend amandelbakmeel.

Bereiden

20 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    • 3 bananen (rijpe)

    Pureer drie rijpe bananen, bijvoorbeeld met een staafmixer of vork.

    Rijpe bananen

    Gebruik voor bananenbrood bananen die zo rijp zijn dat je ze liever niet gewoon zou eten. Hoe rijper de banaan hoe lekkerder het bananenbrood.

  2. Stap 2

    Plaats een rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  3. Stap 3

    Vet het cakeblik in met boter en leg er een stuk bakpapier in. Zo kun je het bananenbrood cake er straks makkelijk uittillen.

Bananenbrood beslag maken

  1. Stap 4

    • 75 g boter

    • 75 g bruine basterdsuiker

    Klop de boter met de bruine suiker los met de mixer.

  2. Stap 5

    • 3 eieren

    • 50 g gemalen kokos

    Voeg de eieren, de bananenpuree en gemalen kokos toe, mix dit goed.

  3. Stap 6

    • 2 el cacao

    • 200 g Koopmans Zelfrijzend Bakmeel

    • Snufje zout

    Voeg zelfrijzend bakmeel, cacao en snufje zout toe. Klop dit ongeveer 4 minuten, zodat je een mooi egaal mengsel krijgt.

  4. Stap 7

    • 50 g hazelnoten

    • 50 g pure chocolade (grof gehakt)

    Schep tenslotte de chocolade en het grootste gedeelte van de hazelnoten door het bananenbrood beslag.

Chocolade-bananenbrood bakken

  1. Stap 8

    Schenk het bananenbroodbeslag in het cakeblik.

  2. Stap 9

    Strooi de overige hazelnoten over het bananenbrood.

  3. Stap 10

    Bak het bananenbrood in ongeveer 60 minuten gaar, controleer met een satéprikker of het bananenbrood gaar is, bak deze anders nog 5 minuten langer.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.