Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 180°C).
Bekleed de springvorm met bakpapier. Vet de bakvorm licht in zodat het bakpapier goed blijft plakken.
Schil de peren (4 stuks) en snijd ze in partjes.
Smelt een kleine hoeveelheid boter (20 g) in een steelpan. Neem de pan van het vuur, roer de boter door en voeg de schenkstroop (2 el), wat water (1 el) en de inhoud van het zakje karamelsausmix van de Koopmans Omgekeerde Appeltaart (1 pak) toe en roer tot een gladde saus.
Verdeel de karamelsaus over de bodem van de springvorm. Verdeel hierna de perenpartjes over de karamelsaus. Werk vanuit het midden en leg de partjes in een spiraalvorm.
Klop de resterende boter (75 g) zacht. Voeg de omgekeerde appeltaartmix en wat water (3 el) toe. Meng alles met een mixer met garden op de middelste stand kort door elkaar zodat er een kruimeldeeg ontstaat.
Verdeel het kruimeldeeg over de peren in de springvorm en druk goed aan. Vergeet ook de randjes niet.
Plaats de springvorm in het midden van de oven en bak in 40 tot 45 minuten gaar en goudbruin.
Laat de omgekeerde perentaart minimaal 30 minuten afkoelen en verwijder dan de springvorm. Plaats er een bord bovenop, keer om en verwijder voorzichtig het bakpapier.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.