Kruidcake

Onze heerlijke kruidcake recepten

Kruiden en cake: een perfecte combinatie. Lekker variëren? Wat dacht je van een kruidcake met sinaasappel en pecannoten, of eentje met appel en amandelschaafsel. Bekijk al onze kruidcake recepten!

Bak een kruidcake en je huis ruikt meteen lekker! Naast de standaard Kruidcake, zijn er ook cakes die lekker kruidig zijn. Bijvoorbeeld de Speculaascake, ideaal als traktatie rond Sinterklaas natuurlijk. Welke je ook kiest, er is een groot voordeel: zelfgebakken cake mislukt bijna nooit! 


Zelf een kruidcake bakken

Wie wordt er niet blij van een lekkere plak zelfgebakken kruidcake? Ga je kruidcake maken, dan zit je altijd goed. Het basisrecept voor kruidcake is heel eenvoudig. Je hebt een pak Koopmans Oud-Hollandse Kruidcake nodig, 75 gram roomboter of margarine, 3 eieren en 100 ml water nodig. Vet de cakevorm in met wat boter. Klop eerst de boter zacht met een mixer met garden. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Roer het geheel eerst 1 minuut op de laagste stand glad, en daarna 2 minuten op de hoogste stand. Belangrijk is dat je een lekker luchtig beslag overhoudt. Dit doe je in een cakevorm. Zet hem in het midden van de oven en bak in 60 minuten gaar.


Variatierecepten met kruidcake

Voor wie wil variëren hebben wij de lekkerste cake recepten verzameld. Kruidcake gaat goed samen met smaken als chocolade of stroopwafel. Prachtige plaatjes kun je maken door de cake te versieren met een laagje chocoglazuur. Dit decoreer je dan verder met stukjes stroopwafel, kruidnootjes, pecannootjes, amandelschaafsel, noem maar op.


Kruidcake recepten met vruchten

Cake is echt een product dat zich leent om eindeloos mee te variëren. Ook bij kruidcake past van alles en nog wat qua smaken en ingrediënten. Wil je vruchten toevoegen aan het kruidcakebeslag? Rol de vruchten dan voordat je ze door het beslag spatelt, door wat bloem. Dan voorkom je dat het beslag te nat wordt en de vruchten zinken niet naar de onderkant van de bodem.