Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Worstenbroodjes met boerenkool

Maak heerlijke worstenbroodjes met gevuld met boerenkool en spekjes. Lekker winters!

Bereiden

60 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 stuks

Spekjes bakken

  1. Stap 1

    • 250 g spekblokjes

    Bak de spekjes uit in een pan. Giet het vet af.

  2. Stap 2

    • Boerenkool (voor 1 persoon, of restje van vorige dag.)

    Maak de boerenkool klaar. Meng er de spekjes doorheen.

Brooddeeg maken

  1. Stap 3

    • 25 g boter

    • 1 pak Koopmans Witbrood

    • 275 ml water (handwarm)

    Voor de worstenbroodjes: doe de witbroodmix en de boter in een beslagkom. Voeg het water toe. Kneed het geheel tot een soepel brooddeeg.

  2. Stap 4

    Laat het deeg in de kom, afgedekt met een theedoek of keukenfolie, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Kneed het brooddeeg met de handen nogmaals goed door en laat het nog 15 minuten narijzen.

Boerenkool worstenbroodje maken

  1. Stap 5

    Nu kun je de worstenbroodjes maken. Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het gerezen deeg in 12 stukken en draai hier bolletjes van.

  2. Stap 6

    Druk de bolletjes plat en maak met een deegroller er platte plakjes van. Leg op elke deegcirkel een eetlepel boerenkool en vouw het deeg erom heen.

  3. Stap 7

    Leg de boerenkool worstenbroodjes met de naad naar beneden op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Laat de worstenbroodjes gedurende 45 minuten narijzen, afgedekt met een theedoek of keukenfolie.

Boerenkool broodjes bakken

Elektrisch: 220°C / Hetelucht: 200°C

  1. Stap 8

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 9

    • 1 ei (losgeklopt)

    Bestrijk de boerenkool worstenbroodjes met ei.

  3. Stap 10

    Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de boerenkoolworstenbroodjes in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de worstenbroodjes op een rooster afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.