🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Sinterklaas Kerst Bakken met kinderen Kindertraktaties Oud & Nieuw Rainbow Unicorn Verjaardag Valentijn Pasen Moederdag Halloween
Recepten
Worstenbroodjes met boerenkool

Worstenbroodjes met boerenkool

Dit recept is van: Koopmans

Worstenbroodje Boerenkool

Worstenbroodjes met boerenkool

Info Benodigdheden Stappen

Maak heerlijke worstenbroodjes met gevuld met boerenkool en spekjes. Lekker winters!

60 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Worstenbroodje Brood Hartig Hapjes
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    250 g (gram)
    Spekreepjes (gerookt)
  •  
    Boerenkool
  • Boter (ongezouten roomboter)
    25 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Witbrood
    1 Pak(ken)
    Koopmans Witbrood
  • Water (handwarm)
    275 g (gram)
    Water (handwarm)
  •  
    1 stuks
    Ei (losgeklopt)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
    Bekijk in de shop
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
    Bekijk in de shop
  • Mengkom
    Mengkom
    Bekijk in de shop
  •  
    Theedoek
  •  
    Huishoudfolie

Stappen

1. Spekjes bakken

Bak de gerookte spekreepjes (250 g) uit in een pan. Giet het vet af.

Maak de boerenkool voor 1 persoon klaar, of gebruik een restje van de vorige dag. Meng er de spekjes doorheen.

2. Brooddeeg maken

Voor de worstenbroodjes: doe de Koopmans Witbrood mix (1 pak) en de boter (25 g) in een beslagkom. Voeg het water (275 ml) toe. Kneed het geheel tot een soepel brooddeeg.

Laat het deeg in de kom, afgedekt met een theedoek of keukenfolie, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Kneed het brooddeeg met de handen nogmaals goed door en laat het nog 15 minuten narijzen.

3. Boerenkool worstenbroodje maken

Nu kun je de worstenbroodjes maken. Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het gerezen deeg in 12 stukken en draai hier bolletjes van.

Druk de bolletjes plat en maak met een deegroller er platte plakjes van. Leg op elke deegcirkel een eetlepel boerenkool en vouw het deeg erom heen.

Leg de boerenkool worstenbroodjes met de naad naar beneden op en bakplaat, bekleed met bakpapier. Laat de worstenbroodjes gedurende 45 minuten narijzen, afgedekt met een theedoek of keukenfolie.

4. Boerenkool broodjes bakken

Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C).

Bestrijk de boerenkool worstenbroodjes met losgeklopt ei (1 stuks).

Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de boerenkoolworstenbroodjes in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de worstenbroodjes op een rooster afkoelen.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 


Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

Door de drukte kan je bestelling 1-2 dagen later aankomen. 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.