🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Bak de gerookte spekreepjes (250 g) uit in een pan. Giet het vet af.
Maak de boerenkool voor 1 persoon klaar, of gebruik een restje van de vorige dag. Meng er de spekjes doorheen.
Voor de worstenbroodjes: doe de Koopmans Witbrood mix (1 pak) en de boter (25 g) in een beslagkom. Voeg het water (275 ml) toe. Kneed het geheel tot een soepel brooddeeg.
Laat het deeg in de kom, afgedekt met een theedoek of keukenfolie, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Kneed het brooddeeg met de handen nogmaals goed door en laat het nog 15 minuten narijzen.
Nu kun je de worstenbroodjes maken. Bestrooi het werkblad met bloem. Verdeel het gerezen deeg in 12 stukken en draai hier bolletjes van.
Druk de bolletjes plat en maak met een deegroller er platte plakjes van. Leg op elke deegcirkel een eetlepel boerenkool en vouw het deeg erom heen.
Leg de boerenkool worstenbroodjes met de naad naar beneden op en bakplaat, bekleed met bakpapier. Laat de worstenbroodjes gedurende 45 minuten narijzen, afgedekt met een theedoek of keukenfolie.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C).
Bestrijk de boerenkool worstenbroodjes met losgeklopt ei (1 stuks).
Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de boerenkoolworstenbroodjes in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de worstenbroodjes op een rooster afkoelen.