Flag

Winterse appelcupcakes

12 cupcakes
Gemiddeld
40
Een winterse cupcake met een verrassing: gevuld met appel en kaneel. Bovenop een toef met heerlijk zoete karamel...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Extra nodig
1 verpakkingCupcakevormpjes
1spuitzak
1kartelspuitmondje
Voor de karamelvulling en saus
1 blikjegecondenseerde melk
Voor de appelvulling
3appels (bijv. elstar)
1 elkaneel
2 elsuiker
25 gboter
Voor de cupcakes
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
100 gmargarine
2eieren
100 mlmelk
Voor de cupcaketopping
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 groomboter zacht
125 mlmelk koud

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
1

Karamel maken

Maak eerst de karamel door het gesloten blikje gecondenseerde melk in een pan met water op het vuur te zetten. Het blikje moet volledig onder water staan. Breng het water aan de kook en laat het 2 ½ uur koken. Zorg dat het blikje onder water blijft.

2

Laat het blikje afkoelen. Open het blikje. Schep er een paar lepels karamel uit en verdun die eventueel nog wat met water zodat de karamel als een saus te schenken is.

3

Appelvulling

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes.

4

Meng de appelblokjes met de suiker en kaneel.

5

Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelblokjes snel bruin. Haal uit de pan en laat afkoelen.

6

Cupcakes maken

Maak de cupcakes volgens de aanwijzingen het pak.

7

Topping maken

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
Picture - winterse cupcakes vullen.jpg

Laat de cupcakes afkoelen, schep er met een theelepel het midden uit en vul dat op met de gebakken appels.

9

Spuit er een flinke toef topping op en schenk er wat karamelsaus over.