Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Winterse appelcupcakes

Een winterse cupcake met een verrassing: gevuld met appel en kaneel. Bovenop een toef met heerlijk zoete karamel...

Bereiden

150 min

Baktijd

22 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 cupcakes

Karamel maken

  1. Stap 1

    • 1 blik gecondenseerde melk

    Maak eerst de karamel door het gesloten blikje gecondenseerde melk in een pan met water op het vuur te zetten. Het blikje moet volledig onder water staan. Breng het water aan de kook en laat het 2 ½ uur koken. Zorg dat het blikje onder water blijft.

    Terwijl de karamel in het pannetje ligt, kun je natuurlijk al de appelvulling maken en de cupcakes bakken.

  2. Stap 2

    Laat het blikje afkoelen. Open het blikje. Schep er een paar lepels karamel uit en verdun die eventueel nog wat met water zodat de karamel als een saus te schenken is.

Appelvulling maken

  1. Stap 3

    • 3 appels (bijvoorbeeld Elstar)

    Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes.

  2. Stap 4

    • 1 el kaneel

    • Suiker

    Meng de appelblokjes met de suiker en kaneel.

  3. Stap 5

    Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelblokjes snel bruin. Haal uit de pan en laat afkoelen.

Cupcakes bakken

Elektrisch 175°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 6

    • 100 g boter

    • 2 eieren

    Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cupcakevormpjes hierop. Verwarm de oven voor.

  2. Stap 7

    • 100 ml melk

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel

    Doe de mix, de eieren , de melk en de boter in een beslagkom en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag.

    Vorm vullen

    Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cupcakevormpjes

  3. Stap 8

    Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar.

    Gaarproef

    De cupcakes zijn gaar als je met je vinger licht op de cupcake drukt en deze terugveert. Laat de cupcakes afkoelen.

Topping maken

  1. Stap 9

    • 100 g boter (zacht)

    • 125 ml melk

    • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuig en zonder klontjes. Voeg de melk en de mix voor botercrème toe.

    Zachte boter

    Gebruik altijd roomboter of margarine uit een wikkel. Je laat de boter zacht worden door deze buiten de koelkast te bewaren.

  2. Stap 10

    Mix het geheel ca. 30 seconden met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden.

  3. Stap 11

    Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

  4. Stap 12

    Laat de cupcakes afkoelen, schep er met een theelepel het midden uit en vul dat op met de gebakken appels. Spuit er een flinke toef topping op en schenk er wat karamelsaus over.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.