Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Watermeloen cupcakes

Hier loopt toch het water bij in de mond! Een heerlijk watermeloen cupcakes recept: fris en fruitig of stiekem heerlijk lekker zoet?

Bereiden

45 min

Baktijd

22 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 cupcakes

Voorbereiden

Elektrisch 175°C / Hetelucht 170°C

 1. Stap 1

  • 100 g boter

  • 2 eieren

  Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Verdeel over het muffinblik 12 cupcake vormpjes of zet ze op een bakplaat.

 2. Stap 2

  Verwarm de oven voor.

Cupcakejes maken

 1. Stap 3

  • 1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel

  • 100 ml melk

  Voeg aan de cupcakemix de eieren, melk en boter toe en roer het geheel met de mixer op de laagste tand door elkaar. Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag.

 2. Stap 4

  • Dr. Oetker Kleurstoffen

  • 1 zakje Dr. Oetker Chocolate Chips

  Voeg rode kleurstof toe tot je een mooie roze kleur gemixt hebt. Meng met een spatel de helft van de chocolate chips door het beslag. Verdeel het beslag met 2 eetlepels of ijsbolletjestang over de 12 cakevormpjes.

 3. Stap 5

  Plaats het muffinblik op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes gaar in ongeveer 22 minuten. De cupcakes zijn gaar als u met uw vinger licht op de cupcake drukt en deze terugveert.

Gekleurde botercrème maken

 1. Stap 6

  • 100 g boter

  • 125 ml melk

  • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

  Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad en smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk en de mix voor botercrème toe. Mix het geheel ongeveer ¾ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

 2. Stap 7

  Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in nog eens 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

 3. Stap 8

  • Dr. Oetker Kleurstoffen

  Kleur nu de botercrème. Voeg druppel voor druppel voorzichtig blauwe en gele kleurstoffen toe en mix door. Voeg elke keer weer toe tot de juiste groene kleur is bereikt. Leg een spuitmond in de spuitzak en vul deze met de botercrème.

Decoreren

 1. Stap 9

  Spuit mooie toeven van de crème op de afgekoelde cupcakes. Begin in het midden van de cupcake met spuiten, draai een rondje en dan er bovenop nog een rondje. Haal vlak voor serveren de papiertjes eraf zodat je het effect van de roze cupcakes goed ziet.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.