Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Vanille-chocoladetaart

Dat is nog eens een chocoladetaart! Bak deze gave chocoladetaart zelf met het heerlijke recept van Cathy.

Bereiden

75 min

Baktijd

80 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

24 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

 1. Stap 1

  Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

 2. Stap 2

  Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met de boter of bakspray.

Biscuittaarten maken

 1. Stap 3

  • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

  • 5 eieren

  • 50 ml water

  Doe de eerste mix met 5 eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

 2. Stap 4

  Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk glad.

 3. Stap 5

  Bak de taart in 30-40 min gaar en goudbruin. Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

  Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.

 4. Stap 6

  Leg de vanilletaart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de vanilletaart goed afkoelen.

 5. Stap 7

  • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

  • 5 eieren

  • 50 ml water

  Herhaal de voorgaande stappen en bak zo de tweede biscuittaart.

Chocoladedecoratie

 1. Stap 8

  • 80 g chocolade

  Snijd of breek de chocolade in stukjes. Smelt 80 gr van de chocolade in een schaaltje op een pannetje met warm water. Zodra dit goed gesmolten is en bijna zo warm voelt als je vinger dan is de juiste temperatuur bereikt.

 2. Stap 9

  • 40 g chocolade

  Nu haal je het schaaltje van het pannetje en roer je de resterende 40 gram chocolade er door. Op deze manier koelt de chocolade weer terug en zal deze mooier glanzen als de chocolade weer hard is geworden. Laat de chocolade nog even 15 minuten afkoelen. Roer af en toe even door.

 3. Stap 10

  • Dr. Oetker Chocofantasie

  Leg op een snijplank een vel bakpapier. Verdeel met een spatel een mooie dunne laag (3 mm) chocolade op het bakpapier. Leg op 2 plekken een steel van pollepel onder het bakpapier zodat je een golvend effect krijgt. Strooi wat van de bus Choco fantasie over de chocolade. Leg dit in de koelkast om verder hard te worden.

Chococrème taartvulling maken

 1. Stap 11

  • 200 g boter (kamertemperatuur)

  • 250 ml melk

  • 2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

  Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad en smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk en de mix voor botercrème toe.

 2. Stap 12

  Mix het geheel ca ¾ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden.

 3. Stap 13

  • 4 el chocoladepasta

  Klop de chocoladecrème in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Voeg 4 el chocoladepasta toe aan de botercrème en mix tot het een lichtbruine egale kleur heeft.

Vanilletaart vullen

 1. Stap 14

  Snijd beide afgekoelde taarten 2 keer door zodat je voor iedere taart 3 lagen hebt. Op de onderste laag van iedere taart smeer je een flinke laag chocolade botercrème.

 2. Stap 15

  • 6 el aardbeienjam

  Leg de middelste laag taart er weer op en verdeel hier de aardbeienjam over. Dek af met de bovenste taartlaag.

 3. Stap 16

  Zet de taarten in de koelkast voor een uur zodat de botercrème en de taarten wat steviger worden.

 4. Stap 17

  Vervolgens kun je beide taarten op elkaar zetten (op een stevig serveerbord) en helemaal afsmeren met de overige botercrème. De taart mag nu weer in de koelkast voor een 1 uur.

Decoreren

 1. Stap 18

  • 100 ml slagroom

  • 100 g chocolade

  Verwarm in een pannetje de slagroom. Hak of breek ondertussen de chocolade in stukjes. Als de slagroom warm is haal je pannetje van vuur en roer je de chocolade er door heen. Roer tot het een mooi glad ganache mengsel is.

 2. Stap 19

  Haal de taart uit de koelkast en de chocoladedecoratie en pak alle overige decoratie erbij. Maak nu van het ganache mengsel drips op de taart door met een lepel een beetje van de ganache over de rand te gieten. Verdeel de drips over de heel taartrand. Vul daarna de ganache over de bovenkant van de taart.

 3. Stap 20

  • 1 zakje popcorn salted caramelsmaak

  • Handje pretzel

  • Dr. Oetker Chocofantasie

  Breek de chocolade decoratie die je eerder maakte voorzichtig en steek de stukken in de ganache/taart. Verdeel de popcorn, pretzels en stukjes chocolade decoratie over de taart. Strooi als laatste uit de bus Choco fantasie lekker royaal over de taart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.