Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Triple Chocolade Cakejes

Heel veel chocolade in een klein cakeje. Drie soorten chocolade in een cakeje.

Bereiden

30 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Chocolade cake beslag maken

  1. Stap 2

    • 100 g boter (kamertemperatuur)

    Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

  2. Stap 3

    • 0,5 pak Koopmans Chocolade Cake

    • 2 eieren (kamertemperatuur)

    Voeg de cakemix en de eieren in een keer toe.

  3. Stap 4

    Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel.

  4. Stap 5

    Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

  5. Stap 6

    • 100 g chocolade (wit, puur en melk in kleine stukjes)

    Roer de stukjes chocolade door het chocoladebeslag en verdeel het beslag over de vormpjes.

Chocoladecake bakken

  1. Stap 7

    Bak de chocolade cakejes in ± 25-30 minuten gaar. 

  2. Stap 8

    Prik aan het einde van de baktijd even met een satéprikker in het midden van de cakejes om te kijken of ze gaar zijn. Wanneer de prikker er droog en schoon uitkomt, zijn de chocolade cakejes gaar.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.