Ohmyfoodness

www.ohmyfoodness.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Tompouce soezen

,,Hoe goddelijk klinkt het: een combinatie van een tompouce en een soes. Bij mij in ieder geval als muziek in mijn oren!'' Oh My Foodness maakte een heerlijk variatie recept op basis van soezenmix.

Bereiden

30 min

Baktijd

30 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 soezen

Voorbereiden

Elektrisch 200°C/ Hetelucht 190°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

Soezen beslag maken

  1. Stap 2

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Soezen

    • 3 eieren

    • 120 ml water

    • 75 ml zonnebloemolie

    Doe de soezenmix samen met de eieren, olie en het water in een kom en klop dit tot een egaal soezenbeslag.

  2. Stap 3

    Schep het soezenbeslag in één van de spuitzakken en spuit hiermee kleine hoopjes van het beslag op de bakplaat.

  3. Stap 4

    Bak de soezen in het midden van de oven in 30 - 35 minuten goudbruin en gaar. Laat ze vervolgens afkoelen en prik een gat in de onderkant van de soezen.

Soezen vullen

  1. Stap 5

    • 2 zakjes Dr. Oetker Banketbakkersroom

    • 800 ml water

    Maak de banketbakkersroom door hiervoor de mix en het water goed op te kloppen tot een glad geheel. Schep de room in een spuitzak en zet het even 5 minuten in de koelkast om op te stijven.

  2. Stap 6

    Spuit vervolgens de soezen vol met de banketbakkersroom.

  3. Stap 7

Tompouce soes decoreren

  1. Stap 8

    • 2 zakjes Dr. Oetker Roze Glazuur

    Laat de zakjes Roze Glazuur 5 minuten weken in heet water. Kneed de zakjes goed door en verdeel het glazuur over de gevulde soezen.

  2. Stap 9

    • Dr. Oetker Chocofantasie

    Garneer de tompoucesoezen met de witte chocoladehartjes uit de Chocofantasie strooibus.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.