Ohmyfoodness

www.ohmyfoodness.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Tompouce soezen

,,Hoe goddelijk klinkt het: een combinatie van een tompouce en een soes. Bij mij in ieder geval als muziek in mijn oren!'' Oh My Foodness maakte een heerlijk recept voor soezen vanaf de basis.

Bereiden

30 min

Baktijd

30 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 soezen

Voorbereiden

Elektrisch 200°C/ Hetelucht 190°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

Soezendeeg maken

  1. Stap 2

    • 75 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 60 g boter

    • 100 ml water

    • Snufje zout

    Doe de boter, het water en het zout in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de bloem er met een houten spatel goed doorheen.

  2. Stap 3

    • 3 eieren

    Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur. Roer één voor één de eieren door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

  3. Stap 4

    Verdeel het soezendeeg met twee lepels in 8 gelijke hoopjes op de bakplaat; zorg voor voldoende tussenruimte omdat de soezen rijzen tijdens het bakken.

Soezen vullen

  1. Stap 5

    • 2 zakjes Dr. Oetker Banketbakkersroom

    • 800 ml water

    Maak de banketbakkersroom door hiervoor de mix en het water goed op te kloppen tot een glad geheel. Schep de room in een spuitzak en zet het even 5 minuten in de koelkast om op te stijven.

  2. Stap 6

    Spuit vervolgens de soezen vol met de banketbakkersroom.

  3. Stap 7

Tompouce soes decoreren

  1. Stap 8

    • 2 zakjes Dr. Oetker Roze Glazuur

    Laat de zakjes Roze Glazuur 5 minuten weken in heet water. Kneed de zakjes goed door en verdeel het glazuur over de gevulde soezen.

  2. Stap 9

    • Dr. Oetker Chocofantasie

    Garneer de tompoucesoezen met de witte chocoladehartjes uit de Chocofantasie strooibus.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.