Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Stroopwafelcake met koffieglazuur

Maak een heerlijke Oud-Hollandse stroopwafelcake met koffieglazuur! Met glazuur en stukjes wafel ziet deze stroopwafelcake er extra lekker uit!

Bereiden

20 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

25 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem.

Beslag bereiden

  1. Stap 3

    • 200 g boter (kamertemperatuur)

    Klop de margarine/boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

  2. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Oud-Hollandse Stroopwafel cake

    • 4 eieren (kamertemperatuur)

    Voeg de cakemix en eieren in één keer toe.

  3. Stap 5

    Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een 1/2 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.

  4. Stap 6

    • 4 stroopwafels

    Snijd 2 stroopwafels in kleine stukjes van ca. 1 cm en meng deze met de banaan met een spatel door het beslag.

  5. Stap 7

    Doe het beslag in de cakevorm en strijk het beslag glad. Snijd de overige 2 stroopwafels in kleine stukjes van 1 cm en bewaar deze.

Stroopwafelcake bakken

  1. Stap 8

    Bak de stroopwafelcake in circa 60 – 70 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 9

    Haal de stroopwafelcake uit de oven en zet de cake in het bakblik op een rooster, leg een theedoek over de cake en laat de cake 30 minuten afkoelen in het blik.

Decoreren met koffieglazuur

  1. Stap 10

    • Oploskoffiepoeder

    Kook ondertussen oploskoffie met de helft van de normale hoeveelheid water in tot een stroperig geheel.

  2. Stap 11

    • 150 g poedersuiker

    Meng de poedersuiker erdoor en voeg beetje bij beetje 1 1/2 eetlepel water toe. Zorg dat het niet te dun wordt.

  3. Stap 12

    Meng het geheel tot een gladde glazuur. Haal de cake uit de vorm en giet de koffieglazuur over de cake. Laat het glazuur even opdrogen en de stroopwafelcake met koffieglazuur is klaar om te serveren.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.