Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Speculaas tompouce

Kun je de gewone speculaas wel dromen? Dan moet je deze eens proberen. Van speculaas maak je heerlijke tompoucen, gevuld met romige mascarpone en zoete peren! En heb je een keer wat minder tijd, dan kun je dit recept ook maken met kant-en-klare speculaas.

Bereiden

20 min

Baktijd

40 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

8 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor. 

Speculaas maken

  1. Stap 2

    • 150 g boter

    • 1 pak Koopmans Speculaas

    • 2 el water

    Roer de boter in een beslagkom zacht, voeg de mix en het water toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend speculaas deeg en plaats het speculaasdeeg even in de koelkast. 

    Snelle tompouce

    Je kunt ook kant-en-klare speculaas gebruiken. Sla deze stap over en ga verder bij Tompouce vulling maken.

  2. Stap 3

    Zet de bakvorm op de bakplaat en vul deze met het speculaasdeeg. Bak ze in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar. 

Tompouce vulling maken

  1. Stap 4

    • 1 el honing

    • 250 g mascarpone

    • 3 peren

    Meng ondertussen de peer met de mascarpone en de honing.

  2. Stap 5

    • 25 g boter

    Laat de overige boter smelten en verkruimel de gebakken speculaas. Meng deze speculaas kruimels met de gesmolten boter. Zet de bakringen op de bakplaat. Schep wat speculaasmengsel in de ringen en strijk mooi glad. Zet de bakplaat  circa 30 minuten in de koelkast. Doe hierna hetzelfde met nog 4 ringen zodat je in totaal 8 plakken speculaas hebt.

  3. Stap 6

    • Poedersuiker

    Leg in iedere ring een bodem. Verdeel het mascaronemengsel hierover en leg er een ‘bodem’ bovenop.  Zet de gevulde speculaas tompouce tot het serveren in de koelkast. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker. 

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.