Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Spaghetti-ijs

Ice, ice baby: het lekkerste ijs maak je zelf! Heb je zelf weleens ijs gemaakt? Op deze manier is het heel makkelijk en oh, zo heerlijk! Maak deze spaghetti-ijsjes. Bon appetit!

Bereiden

20 min

Opstijftijd

240 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

4 porties

In vier eenvoudige stappen

  1. Stap 1

    • 250 ml melk (volle melk voor extra romig ijs)

    • 1 zakje Dr. Oetker Basismix voor IJs Bourbon-Vanille

    Doe de melk in een mengkom. Voeg de ijsmix in een keer toe en mix kort met de mixer op de laagste stand. Mix zodra het goed gemengd is gedurende 3 minuten op de hoogste stand luchtig en romig. Schep het opgeklopte roomijs in een goed af te sluiten diepvrieszak en plaats voor ongeveer 1 uur in de vriezer bij -18 ° C.

  2. Stap 2

    • 100 ml slagroom (ongeklopt)

    • 1 pakje Dr. Oetker Bourbon-Vanillesuiker

    Klop de slagroom met vanillesuiker stijf op. Verdeel dit over 4 dessert- of ijsbakjes. Snij een klein hoekje uit de diepvrieszak. Knijp het ijs over de room zodat er een spaghetti sliert ontstaat en plaats de 4 bakjes nog 1 tot 2 uur in de vriezer bij -18 ° C.

  3. Stap 3

    • 200 g aardbeien

    • 1 el citroensap

    • 2 el poedersuiker

    Was de aardbeien en snijd deze doormidden. Pureer ze met de poedersuiker en het citroensap totdat er een saus ontstaat. Zet de saus in de koelkast.

    Geen staafmixer? Gebruik dan een vork.

  4. Stap 4

    Verdeel vlak voor serveren wat aardbeiensaus over de ijsjes, net alsof het de tomatensaus van de pasta is. Strooi over ieder ijsje eventueel nog witte chocoladeschaafsel - als was het parmezaan voor bij de pasta.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.