🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Sinterklaas Kerst Bakken met kinderen Kindertraktaties Oud & Nieuw Rainbow Unicorn Verjaardag Valentijn Pasen Moederdag Halloween
Recepten
Spaghetti-ijs

Spaghetti-ijs

Dit recept is van: Dr. Oetker

Spaghetti-Eis 99-82

Spaghetti-ijs

Info Benodigdheden Stappen

Ice, ice baby: het lekkerste ijs maak je zelf! Heb je zelf weleens ijs gemaakt? Op deze manier is het heel makkelijk en oh, zo heerlijk! Maak deze spaghetti-ijsjes. Bon appetit!

20 min. Bereidingstijd
240 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
4 Porties
IJs Noten Honing Toetjes
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Volle melk
    250 g (gram)
    Volle melk
  • Dr. Oetker Basismix voor IJs Bourbon-Vanille
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Basismix voor IJs Bourbon-Vanille
  • Verse slagroom (onbereid)
    100 g (gram)
    Verse slagroom (onbereid)
  • Dr. Oetker Bourbon-Vanillesuiker
    1 Gram
    Dr. Oetker Bourbon-Vanillesuiker

 

  • Aardbeien
    200 g (gram)
    Aardbeien
  • Citroensap
    1 el (eetlepels)
    Citroensap
  • Poedersuiker
    2 el (eetlepels)
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bekijk in de shop
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Bekijk in de shop
  •  
    1 stuks
    Plastic ziplock zak (500 ml)
  •  
    4 stuks
    Bakje
  •  
    Staafmixer

Stappen

1. In vier eenvoudige stappen

Doe de melk (250 ml) in een mengkom. Voeg de ijsmix (1 zakje Dr. Oetker Basismix voor IJs Bourbon-Vanille) in een keer toe en mix kort met de mixer op de laagste stand. Mix zodra het goed gemengd is gedurende 3 minuten op de hoogste stand luchtig en romig. Schep het opgeklopte roomijs in een goed af te sluiten diepvrieszak en plaats voor ongeveer 1 uur in de vriezer bij -18 °C.

Klop de slagroom (100 ml) met de vanillesuiker (1 pakje Dr. Oetker Bourbon-Vanillesuiker) stijf op. Verdeel dit over 4 dessert- of ijsbakjes. Snij een klein hoekje uit de diepvrieszak. Knijp het ijs over de room zodat er een spaghetti sliert ontstaat en plaats de 4 bakjes nog 1 tot 2 uur in de vriezer bij -18 °C.

Was de aardbeien (200 g) en snijd deze doormidden. Pureer ze met de poedersuiker (2 el) en het citroensap (1 el) totdat er een saus ontstaat. Zet de saus in de koelkast.

Verdeel vlak voor serveren wat aardbeiensaus over de ijsjes, net alsof het de tomatensaus van de pasta is. Strooi over ieder ijsje eventueel nog witte chocoladeschaafsel - als was het parmezaan voor bij de pasta.

Geen staafmixer?

Gebruik dan een vork.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.