🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Doe de melk (250 ml) in een mengkom. Voeg de ijsmix (1 zakje Dr. Oetker Basismix voor IJs Bourbon-Vanille) in een keer toe en mix kort met de mixer op de laagste stand. Mix zodra het goed gemengd is gedurende 3 minuten op de hoogste stand luchtig en romig. Schep het opgeklopte roomijs in een goed af te sluiten diepvrieszak en plaats voor ongeveer 1 uur in de vriezer bij -18 °C.
Klop de slagroom (100 ml) met de vanillesuiker (1 pakje Dr. Oetker Bourbon-Vanillesuiker) stijf op. Verdeel dit over 4 dessert- of ijsbakjes. Snij een klein hoekje uit de diepvrieszak. Knijp het ijs over de room zodat er een spaghetti sliert ontstaat en plaats de 4 bakjes nog 1 tot 2 uur in de vriezer bij -18 °C.
Was de aardbeien (200 g) en snijd deze doormidden. Pureer ze met de poedersuiker (2 el) en het citroensap (1 el) totdat er een saus ontstaat. Zet de saus in de koelkast.
Verdeel vlak voor serveren wat aardbeiensaus over de ijsjes, net alsof het de tomatensaus van de pasta is. Strooi over ieder ijsje eventueel nog witte chocoladeschaafsel - als was het parmezaan voor bij de pasta.
Gebruik dan een vork.