Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Room-oliebollen

Misschien nog wel lekkerder dan een oliebol met rozijnen, oliebollen met banketbakkersroom!

Bereiden

60 min

Baktijd

12 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20 stuks

Oliebollen beslag bereiden

  1. Stap 1

    • 1 pak Koopmans Oliebollen

    • 500 ml water (handwarm)

    Doe de oliebollen mix in een beslagkom. Voeg het water toe. Roer het geheel met een pollepel of een mixer met deeghaken tot een glad oliebollenbeslag. 

    Handwarm water

    Een handige tip: handwarm water is zo warm als een douche.

  2. Stap 2

    Laat het oliebollenbeslag in de kom, afgedekt met plastic, ca. 45 min. rijzen bij kamertemperatuur. Roer het oliebollenbeslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door. 

    Tochtvrij

    Zorg ervoor dat het oliebollen beslag niet op de tocht staat. Als het tocht rijst het minder goed.

Oliebollen bakken

  1. Stap 3

    Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er iets damp afkomt (circa 190 °C).

    Geen frituurvet

    Gebruik zonnebloemolie of arachide olie voor dit oliebollen recept. Frituurvet geeft namelijk een witte aanslag.

  2. Stap 4

    Vorm met twee lepels of een oliebollentang (ijstang) bolletjes beslag. Laat de bolletjes in de hete olie glijden en dompel ze even onder. 

  3. Stap 5

    Bak de oliebollen in circa 3-4 min. rondom goudbruin. Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie. 

  4. Stap 6

    • 1 el kaneel

    • 150 g suiker (fijne)

    Meng de kaneel door de suiker en strooi de kaneelsuiker in een diep bord. 

  5. Stap 7

    Wentel de oliebollen als deze nog warm zijn door de kaneelsuiker en laat ze goed afkoelen. 

Banketbakkersroom maken

  1. Stap 8

    • 1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

    • 400 ml water

    Doe het water en de mix voor banketbakkersroom in een kom en meng het geheel met garden of mixer op de middelste stand.

    Extra romige banketbakkersroom

    Voor een extra romige banketbakkersroom bereid je het met 350 ml water en 250 ml slagroom.

  2. Stap 9

    Klop het geheel een minuut op de hoogste stand tot een gladde banketbakkersroom.

  3. Stap 10

    Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast.

Oliebollen vullen met room

  1. Stap 11

    Snijd de oliebollen door midden en leg de onderkantjes op een schaal. 

  2. Stap 12

    Leg met een lepel wat banketbakkersroom op de onderkanten van de oliebollen

  3. Stap 13

    Leg de bovenste helften van de oliebollen daar boven op. 

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.