Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Ragoutsterren van bladerdeeg

Maak voor heerlijke ragout sterren. Met dit recept maak je van bladerdeeg mooie ragoutbakjes. Vul deze met jouw favoriete ragout!

Bereiden

15 min

Baktijd

30 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

4 porties

Voorbereiden

Elektrisch °C / Hetelucht °C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Stap 2

    • 1 pak Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Laat de bladerdeeglapjes ontdooien en verwijder de plasticfolie.

Sterren van bladerdeeg maken

  1. Stap 3

    • Ragout (naar keuze)

    Leg vier lapjes op een werkvlak en dek ze af met een tweede deeglapje. Steek hieruit 4 grote sterren. Steek met het kleinere stervormpje uit deze 4 sterren een kleiner sterretje. Zo heb je 4 stervormige bladerdeegranden en 4 kleine deegsterren. Leg alle restjes bladerdeeg zo passend mogelijk op de twee overgebleven deeglapjes, vouw ze dubbel en rol het deeg uit tot een lap van ca. 16 bij 16 cm.  Steek hieruit met de grote stervorm 4 stervormige plakken, de bodempjes van de ragoutbakjes. Leg deze op het bakpapier.

  2. Stap 4

    Leg de grote stervormige randen passend op de stervormige bodempjes. Prik de deegbodems met een vork regelmatig in. Leg de kleine deegsterren naast elkaar op het bakpapier.

  3. Stap 5

    • 1 ei

    • Melk

    Klop het ei los met de melk. Bestrijk met een bakkwastje de deegrand en de kleine deegsterren met het losgeklopte ei.

  4. Stap 6

    Schuif de bakplaat iets onder het midden in de voorverwarmde oven. Bak de deegbakjes in 30 minuten gaar en goudbruin. Neem de kleine deegsterren al na 15 minuten (maar niet eerder) uit de oven.

  5. Stap 7

    Laat de ragoutbakjes na het bakken op een rooster afkoelen. Bewaar ze tot gebruik, samen met de dekseltjes, in een goed sluitende trommel. Warm ze voor gebruik in 5 minuten op in een hete oven. Vul ze dan met een ragout naar keuze en serveer ze als warm lunchgerecht of voorgerecht.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.