Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Plukbrood met pancetta, tijm en camembert

Zelf gebakken plukbrood of pull apart bread met de heerlijke geuren en smaak van pancetta en tijm. En camembert natuurlijk!

Bereiden

55 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

1 brood

Volkorenbrood maken

Elektrisch 220°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 1

    • 20 g boter (of margarine)

    • 1 pak Koopmans Volkorenbrood

    • 300 ml water (handwarm)

    Houd 1 afgestreken eetlepel van de mix achter voor decoratie. Doe 300 ml handwarm water en boter of olie in een beslagkom voeg de broodmix toe.

  2. Stap 2

    Meng het geheel met de mixer met deeghaken op de 2e stand door elkaar een kneed het daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een egaal deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met een dubbelgevouwen theedoek, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

  3. Stap 3

    Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg met de mixer op de hoogste stand in 30 seconden goed door.

  4. Stap 4

    Stort het deeg met behulp van een spatel op de bakplaat (druk het niet plat). Strooi de afgestreken eetlepel mix over het deeg zodat overal bloem zit. Leg de dubbelgevouwen theedoek over het deeg en laat het deeg 45 minuten narijzen.

  5. Stap 5

    Verwarm ondertussen de oven voor. Haal de theedoek voorzichtig van het deeg en plaats de bakplaat op de onderste richel van de oven.

  6. Stap 6

    Bak het brood in circa 25 minuten gaar op de aangegeven temperatuur. Haal het brood na het bakken direct van de bakplaat en laat het brood op een rooster afkoelen.

Plukbrood

  1. Stap 7

    • 250 g camembert

    • 2 knoflook (teentjes)

    • 100 g pancetta

    • 4 takjes verse tijm

    Pel en pers de teentjes knoflook uit, hak de tijm fijn en snijd de camembert in gelijke blokjes. Snijd de pancetta in gelijke reepjes.

  2. Stap 8

    Smelt de boter in een steelpan en verwarm de knoflook en de tijm gedurende 4 minuten mee. De knoflook mag niet bruin kleuren.

  3. Stap 9

    Snijd het oergranenbrood aan de bovenkant kruislings in en maak er een plukbrood van. Vul de inkepingen met de knoflookboter, de camembert en de pancetta.

  4. Stap 10

    Plaats het plukbrood met pancetta, tijm en camembert nog 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en serveer direct.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.