🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Houd 1 afgestreken eetlepel van de mix (1 pak Koopmans Volkorenbrood) achter voor decoratie. Doe het handwarme water (300 ml) en boter (20 g) of olie in een beslagkom voeg de broodmix toe.
Meng het geheel met de mixer met deeghaken op de 2e stand door elkaar een kneed het daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een egaal deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met een dubbelgevouwen theedoek, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg met de mixer op de hoogste stand in 30 seconden goed door.
Stort het deeg met behulp van een spatel op de bakplaat (druk het niet plat). Strooi de afgestreken eetlepel mix over het deeg zodat overal bloem zit. Leg de dubbelgevouwen theedoek over het deeg en laat het deeg 45 minuten narijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 200°C). Haal de theedoek voorzichtig van het deeg en plaats de bakplaat op de onderste richel van de oven.
Bak het brood in circa 25 minuten gaar. Haal het brood na het bakken direct van de bakplaat en laat het brood op een rooster afkoelen.
Pel en pers de teentjes knoflook (2 stuks) uit, hak de tijm (4 takjes) fijn en snijd de camembert (250 g) in gelijke blokjes. Snijd de pancetta (100 g) in gelijke reepjes.
Smelt de boter in een steelpan en verwarm de knoflook en de tijm gedurende 4 minuten mee. De knoflook mag niet bruin kleuren.
Snijd het oergranenbrood aan de bovenkant kruislings in en maak er een plukbrood van. Vul de inkepingen met de knoflookboter, de camembert en de pancetta.
Plaats het plukbrood met pancetta, tijm en camembert nog 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en serveer direct.