Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Plukbrood met marshmallows en Nutella®

Zoete plukbroden zijn ook erg lekker! Vooral deze met fluffy marshmallows en Nutella®

Bereiden

55 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

8-10 porties

Volkorenbrood bakken

  1. Stap 1

    • 20 g boter (of olie)

    • 1 pak Koopmans Volkorenbrood

    • 300 ml water (handwarm)

    Houd 1 afgestreken eetlepel van de mix achter voor decoratie. Doe 300 ml handwarm water en boter of olie in een beslagkom voeg de broodmix toe.

  2. Stap 2

    Meng het geheel met de mixer met deeghaken op de 2e stand door elkaar een kneed het daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een egaal deeg. Laat het deeg in de kom. afgedekt met een dubbelgevouwen theedoek. 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

  3. Stap 3

    Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg met de mixer op de hoogste stan in 30 seconden goed door.

  4. Stap 4

    Stort het deeg met behulp van een spatel op de bakplaat (druk het niet plat). Strooi de afgestreken eetlepel mix over het deeg zodat overal bloem zit. Leg de dubbelgevouwen theedoek over het deeg en laat het deeg 45 minuten narijzen.

  5. Stap 5

    Verwarm ondertussen de oven minimaal 15 minuten voor. Haal de theedoek voorzichtig van het deeg, plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven.

  6. Stap 6

    Bak het brood in circa 25 minuten gaar. Haal het brood na het bakken direct van de bakplaat en laat het brood op een rooster afkoelen.

Zoet plukbrood maken

  1. Stap 7

    • 50 g Dr. Oetker Hazelnoten

    • 150 g marshmallows

    Haal het brood na het bakken direct van de bakplaat en laat het brood op een rooster afkoelen. Snijd de marshmallows in gelijke blokjes en hak de hazelnoten grof.

  2. Stap 8

    • 10 g boter

    • 50 g hazelnootpasta

    Smelt vervolgens de boter en de hazelnootpasta in een steelpan.

  3. Stap 9

    Snijd het rustieke brood aan de bovenkant kruislings in, zo maak jer er een plukbrood van. Vul de inkepingen met de hazelnootpasta, marshmallows en grof gehakte hazelnoten.

  4. Stap 10

    Plaats het plukbrood met marshmallows en hazelnootpasta nog 5 tot 7 minuten in het midden van de voorverwarmde oven (200°C) en serveer hierna direct.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.