🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Houd 1 afgestreken eetlepel van de mix achter voor decoratie. Doe 300 ml handwarm water (300 ml) en boter of olie (20 g) in een beslagkom voeg de Koopmans Volkorenbrood mix (1 pak) toe. Meng het geheel met de mixer met deeghaken op de 2e stand door elkaar een kneed het daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een egaal deeg. Laat het deeg in de kom. afgedekt met een dubbelgevouwen theedoek. 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg met de mixer op de hoogste stan in 30 seconden goed door.
Stort het deeg met behulp van een spatel op de bakplaat (druk het niet plat). Strooi de afgestreken eetlepel mix over het deeg zodat overal bloem zit. Leg de dubbelgevouwen theedoek over het deeg en laat het deeg 45 minuten narijzen.
Verwarm ondertussen de oven minimaal 15 minuten voor. Haal de theedoek voorzichtig van het deeg, plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven.
Bak het brood in circa 25 minuten gaar. Haal het brood na het bakken direct van de bakplaat en laat het brood op een rooster afkoelen.
Haal het brood na het bakken direct van de bakplaat en laat het brood op een rooster afkoelen. Snijd de marshmallows (150 g) in gelijke blokjes en hak de hazelnoten (50 g) grof.
Smelt vervolgens de boter (10 g) en de hazelnootpasta (50 g) in een steelpan.
Snijd het rustieke brood aan de bovenkant kruislings in, zo maak je er een plukbrood van. Vul de inkepingen met de hazelnootpasta, marshmallows en grof gehakte hazelnoten.
Plaats het plukbrood met marshmallows en hazelnootpasta nog 5 tot 7 minuten in het midden van de voorverwarmde oven (200°C) en serveer hierna direct.