📦 Let op: Door grote drukte bij PostNL kan je bestelling een dagje later aankomen.
Houd 1 afgestreken eetlepel van de mix achter voor decoratie. Doe het handwarme water (300 ml) en boter (20 g) in een beslagkom voeg de broodmix uit het pak Koopmans Volkorenbrood toe. Meng het geheel met de mixer met deeghaken op de 2e stand door elkaar een kneed het daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een egaal deeg. Laat het deeg in de kom. afgedekt met een dubbelgevouwen theedoek. 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg met de mixer op de hoogste stand in 30 seconden goed door. Stort het deeg met behulp van een spatel op de bakplaat (druk het niet plat). Strooi de afgestreken eetlepel mix over het deeg zodat overal bloem zit. Leg de dubbelgevouwen theedoek over het deeg en laat het deeg 45 minuten narijzen. Verwarm ondertussen de oven voor. Haal de theedoek voorzichtig van het deeg en plaats de bakplaat op de onderste richel in de oven. Bak het brood in ongeveer 25 minuten gaar.
Haal het volkorenbrood na het bakken direct van de bakplaat en laat het brood op een rooster afkoelen. Meng de groene pesto (4 el) met de crème fraîche (4 el). Snijd het rustiek volkorenbrood aan de bovenkant kruislings in, zodat de basis van het plukbrood ontstaat. Vul de inkepingen met het groene pestomengsel, de gerookte kipreepjes (125 g) en strooi vervolgens geraspte kaas (100 g) erover. Plaats het plukbrood nog 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven (200°C) en serveer direct.