Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Plukbrood met kip en pesto

Van zelfgebakken brood maak je een heerlijk plukbrood of pull apart bread met kip, crème fraîche en pesto voor bij een gezellige borrel of hartige lunch.

Bereiden

55 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

1 brood

Volkoren brooddeeg maken

Elektrisch: 220°C / Hetelucht: 200°C

  1. Stap 1

    • 20 g boter (of olie)

    • 1 pak Koopmans Volkorenbrood

    • 300 ml water (handwarm)

    Houd 1 afgestreken eetlepel van de mix achter voor decoratie. Doe het handwarme water en boter in een beslagkom voeg de broodmix toe.

  2. Stap 2

    Meng het geheel met de mixer met deeghaken op de 2e stand door elkaar een kneed het daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een egaal deeg. Laat het deeg in de kom. afgedekt met een dubbelgevouwen theedoek. 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

  3. Stap 3

    Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg met de mixer op de hoogste stand in 30 seconden goed door.

  4. Stap 4

    Stort het deeg met behulp van een spatel op de bakplaat (druk het niet plat). Strooi de afgestreken eetlepel mix over het deeg zodat overal bloem zit. Leg de dubbelgevouwen theedoek over het deeg en laat het deeg 45 minuten narijzen.

  5. Stap 5

    Verwarm ondertussen de oven voor. Haal de theedoek voorzichtig van het deeg en plaats de bakplaat op de onderste richel in de oven.

  6. Stap 6

    Bak het brood in ongeveer 25 minuten gaar.

Plukbrood

  1. Stap 7

    Haal het volkorenbrood na het bakken direct van de bakplaat en laat het brood op een rooster afkoelen.

  2. Stap 8

    • 4 el crème fraîche

    • 4 el pesto

    Meng de groene pesto met de crème fraîche.

  3. Stap 9

    • 125 g gerookte kipreepjes

    • 100 g geraspte kaas

    Snijd het rustiek volkorenbrood aan de bovenkant kruislings in, zodat de basis van het plukbrood ontstaat. Vul de inkepingen met het groene pestomengsel, de gerookte kip en strooi vervolgens geraspte kaas erover.

  4. Stap 10

    Plaats het plukbrood nog 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven (200°C) en serveer direct.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.