📦 Let op: Door grote drukte bij PostNL kan je bestelling een dagje later aankomen.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Tips & Tricks
Recepten
Plukbrood met kip en pesto

Plukbrood met kip en pesto

Dit recept is van: Koopmans

plukbrood met kip en pesto 2
Plukbrood met kip en pesto
Info Benodigdheden Stappen

Van zelfgebakken brood maak je een heerlijk plukbrood of pull apart bread met kip, crème fraîche en pesto voor bij een gezellige borrel of hartige lunch.

55 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
1 Porties
Kip Pesto Hartig Brood
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    20 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Volkorenbrood
    1 Pak
    Koopmans Volkorenbrood
  • Water (handwarm)
    300 ml
    Water (handwarm)
  • Crème fraîche
    4 el (eetlepels)
    Crème fraîche

 

  •  
    4 el (eetlepels)
    Pesto
  •  
    125 g
    Gerookte kipreepjes
  • Geraspte kaas
    100 g
    Geraspte kaas

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
    Productdetails
    ${ error }
    € 21,99
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Productdetails
    ${ error }
    € 11,99
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
    ${ error }
    € 49,00
  •  
    Theedoek

Stappen

1. Volkoren brooddeeg maken

Houd 1 afgestreken eetlepel van de mix achter voor decoratie. Doe het handwarme water (300 ml) en boter (20 g) in een beslagkom voeg de broodmix uit het pak Koopmans Volkorenbrood toe. Meng het geheel met de mixer met deeghaken op de 2e stand door elkaar een kneed het daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een egaal deeg. Laat het deeg in de kom. afgedekt met een dubbelgevouwen theedoek. 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg met de mixer op de hoogste stand in 30 seconden goed door. Stort het deeg met behulp van een spatel op de bakplaat (druk het niet plat). Strooi de afgestreken eetlepel mix over het deeg zodat overal bloem zit. Leg de dubbelgevouwen theedoek over het deeg en laat het deeg 45 minuten narijzen. Verwarm ondertussen de oven voor. Haal de theedoek voorzichtig van het deeg en plaats de bakplaat op de onderste richel in de oven. Bak het brood in ongeveer 25 minuten gaar.

2. Plukbrood

Haal het volkorenbrood na het bakken direct van de bakplaat en laat het brood op een rooster afkoelen. Meng de groene pesto (4 el) met de crème fraîche (4 el). Snijd het rustiek volkorenbrood aan de bovenkant kruislings in, zodat de basis van het plukbrood ontstaat. Vul de inkepingen met het groene pestomengsel, de gerookte kipreepjes (125 g) en strooi vervolgens geraspte kaas (100 g) erover. Plaats het plukbrood nog 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven (200°C) en serveer direct.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.