Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Pizza Napoletana

Kaas, olijven, anjovis, kappertjes en verse rucola: de ingredienten voor een heerlijk topping van de pizza Napoletana. Zelf gebakken het allerlekkerst!

Bereiden

15 min

Baktijd

15 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

2 pizza's

Voorbereiden

Elektrisch 215°C / Hetelucht 190°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

Zelf napoletana pizza maken

  1. Stap 2

    • 1 pak Koopmans Pizzabodem Italiaans

    • 2 el olijfolie

    • 250 ml water (koud)

    Doe de pizzabodemmix in een beslagkom. Voeg water en olijfolie toe en kneed het met een mixer met deeghaken of met de hand tot een soepel pizzadeeg.

  2. Stap 3

    Maak van het pizzadeeg vier bollen en rol deze uit. Leg de pizzabodems op de bakplaat.

  3. Stap 4

    • 1 blik ansjovis

    • Mozzarella (2 bollen)

    • 100 g olijven (zwart)

    Verwijder, indien nodig, de pitten van de zwarte olijven, snijd de olijven in gelijke ringen en snijd de mozzarella in gelijke plakken. Laat de bollen mozzarella uitlekken en snijd deze in gelijke plakken. Halveer tot slot de ansjovisfilets.

  4. Stap 5

    • 200 g geraspte kaas

    • 50 g kappertjes

    • 200 g tomatensaus

    Verdeel de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de pizzabodems en beleg deze achtereenvolgens met de mozzarella, de zwarte olijven, de kappertjes, de ansjovis en de geraspte kaas.

Pizza bakken

  1. Stap 6

    Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven. Bak de pizza's napoletana in circa 25 minuten gaar.

  2. Stap 7

    • 70 g rucola

    Verdeel na het bakken de rucola over de pizza's.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.