Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Pizza calzone met kruidige champignons en geitenkaas

Een dubbelgevouwen calzone pizza. Met een heerlijke romige vulling van kruidige champignons, geitenkaas en spinazie.

Bereiden

15 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

4 pizza's

Voorbereiden

Elektrisch 215°C / Hetelucht 190°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Pizzadeeg maken

  1. Stap 2

    • 1 pak Koopmans Italiaans pizzadeeg

    • 2 el olijfolie

    • 250 ml water (koud)

    Doe de pizzabodemmix in een kom. Voeg water en olijfolie toe en kneed met een handmixer met deeghaken tot een soepel pizzadeeg.

  2. Stap 3

    Kneed het pizzadeeg nogmaals met de hand en verdeel het in 4 gelijke stukken.

  3. Stap 4

    Bestrooi het werkblad met bloem en rol de bollen pizzadeeg erover uit.

Calzone vulling maken

  1. Stap 5

    • Knoflook (4 teentjes)

    • 4 takjes verse tijm

    Pers de tenen knoflook of hak ze fijn en rits de tijmblaadjes van de takjes.

  2. Stap 6

    • 500 g kastanjechampignons

    • 300 g verse spinazie

    Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd deze in vieren. Was, indien nodig, de spinazie.

  3. Stap 7

    • 5 el crème fraîche

    Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en roerbak de kastanjechampignons 3 minuten. Voeg de tijm, de knoflook en de crème fraîche toe en volg met de spinazie. Laat dit champignon-spinaziemengsel op laag vuur indikken totdat het meeste vocht verdampt is.

  4. Stap 8

    • 200 g geitenkaas (zacht)

    • 4 el honing

    • Peper

    • Zout

    Verdeel het champignonmengsel over de pizza’s en spreid gelijkmatig uit. Verkruimel de zachte geitenkaas erover, schenk er 1 el honing over en breng op smaak met zout en peper.

  5. Stap 9

    Vouw vervolgens de pizza’s dicht en vouw de randen om zodat er geen vulling uit kan lekken.

Calzone pizza bakken

  1. Stap 10

    Bak de calzone pizza’s op de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven 20-25 minuten.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.