Brenda Kookt!

www.brendakookt.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Perencake met chocolade

Wij vroegen Brenda van Brendakookt een recept te maken met de Wolken cake. Zij bakte deze heerlijke perentaart met chocolade voor Valentijn. Maar wij zijn het met haar eens: “Een toppertje het hele jaar door!”

Bereiden

40 min

Baktijd

50 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

10 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

 1. Stap 1

  Verwarm de oven voor. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen van de vorm in

Vanille-perencake maken

 1. Stap 2

  • 3 eieren

  • 200 ml slagroom

  • 1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille Choco (het zakje cacao gebruik je niet)

  Doe de mix samen met de eieren en de ongeklopte slagroom in een kom en mix dit op de laagste stand door tot het goed gemengd is. Klop het beslag hierna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig.

 2. Stap 3

  • 4 peren (niet te rijp)

  Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Verdeel het beslag over de springvorm. Druk de halve peren rondom in het beslag, zorg er voor dat de dikke kant van de peren aan de buitenkant zit.

Perencake bakken

 1. Stap 4

  Bak de perencake onderin de oven op een rooster in 50 tot 55 minuten gaar en goudbruin. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is (dit kun je het beste in het midden van de vorm doen, hier zitten geen stukjes peer). Als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar. Is dit niet het geval, bak de cake dan nog iets langer. Verwijder de rand van de springvorm en laat de cake afkoelen.

Chocolade glazuur maken

 1. Stap 5

  • 200 g extra pure chocolade

  • 1 zakje Dr. Oetker Walnoten

  Breek 200 gram chocolade in stukjes, smelt dit in de magnetron (telkens 30 seconden verwarmen en dan doorroeren) of au bain marie. Hak de walnoten in stukjes. Schraap met een mes over de achterkant van de reep chocolade, zo ontstaat er chocoladeschaafsel.

 2. Stap 6

  Zet de cake op een rooster met daaronder bakpapier. Giet de chocolade over de afgekoelde cake. Verdeel dit met een spatel gelijkmatig over de boven- en de zijkant van de cake. Verdeel langs de onderkant van de cake het chocoladeschaafsel, druk het een beetje aan zodat het aan de cake blijft plakken.

 3. Stap 7

  Bestrooi de bovenkant van de perencake met gehakte walnoten en zet twee walnoten in het midden van de taart. Laat de perencake met chocolade even staan zodat de chocolade stolt (dit kan het beste in een koele ruimte, maar niet in de koelkast)

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.