Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Pannenkoek met gerookte zalm en prei

Zin om een hele lekkere pannenkoek te bakken? Met dit pannenkoeken recept bak je eens een andere pannenkoek. Deze pannenkoek wordt extra lekker gemaakt met zalm en prei. De prei stoof je samen met paprika in kookroom. Kortom het recept voor een heerlijke maaltijd pannenkoek.

Bereiden

20 min

Baktijd

30 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12

Pannenkoekenbeslag maken

  1. Stap 1

    • 2 eieren

    • 1 liter melk

    • 1 pak Koopmans Pannenkoeken Volkoren

    Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft (500 ml) van de melk en 2 eieren toe.

  2. Stap 2

    • 2 eieren

    Roer het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest (500 ml) van de melk en nog eens 2 eieren toe.

  3. Stap 3

    • Handje dille (vers, klein gesneden)

    • 100 ml kookroom

    • 1 paprika (rood, zaadlijst verwijderd en in blokjes)

    • Peper

    • 2 preien (klein gesneden)

    • 200 g zalm (gerookt, klein gesneden)

    • Zout

    Laat de koekenpan goed heet worden en verhit een klontje boter of een scheutje olie in de pan.

  4. Stap 4

    Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.

Prei stoven

  1. Stap 5

    • 100 ml kookroom

    • 1 paprika (rode met zaadlijst verwijderd en in blokjes gesneden)

    • 2 preien (klein gesneden)

    Bak de prei en paprika even aan, giet de room erbij en laat ca. 5 minuten op laag vuur trekken.

  2. Stap 6

    • Zalm (gerookt en fijn gesneden)

    • Handje dille

    • Peper

    • Zout

    Haal de pan van het vuur en roer de zalmsnippers en dille erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Stap 7

    Verdeel het mengsel van zalm en prei over de pannenkoeken.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.