Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kruidig noten-vruchtenbrood met bruine suiker

Een heerlijk fijn volkoren suiker brood met vruchten. Zelf gemaakt, vers het allerlekkerst!

Bereiden

40 min

Baktijd

40 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

1 brood

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 50 g gedroogde appel

    Snijd de gedroogde appeltjes in kleine stukjes.

  2. Stap 2

    • 1 zakje rooibosthee

    • 500 ml water

    Zet ongeveer een halve liter rooibosthee. Schenk 200 ml thee op de appelstukjes. Laat de rest van de thee afkoelen tot lauwwarme thee.

Kruidig brood deeg maken

  1. Stap 3

    • 1 el koekkruiden

    • 1 pak Koopmans Volkorenbrood

    • 100 ml Griekse yoghurt

    Doe de broodmix in een kom. Voeg 300 ml lauwwarme rooibosthee toe in plaats van water en voeg de yoghurt (in plaats van boter) en koekkruiden toe. Kneed het geheel goed door tot een soepel, elastisch brooddeeg ontstaat.

    Brooddeeg te droog?

    Als het brooddeeg te droog is, kun je een beetje thee toevoegen.

  2. Stap 4

    Laat het deeg 10 minuten rijzen.

  3. Stap 5

    • 125 g gedroogd fruit (gemengd, cranberry's, bessen en kersen)

    • 50 g Dr. Oetker Hazelnoten (gehakt)

    Kneed de gedroogde vruchten, hazelnoten en amandelen door het brooddeeg.

  4. Stap 6

    Verdeel het deeg in 2 stukken en vorm elke stuk een bol. Druk een deegbol plat tot een cirkel van 24 cm en vouw twee zijkanten naar binnen. Leg dit deeg met de omgevouwen kanten naar boven in de bakvorm.

  5. Stap 7

    • 125 g bruine basterdsuiker

    Verdeel de bruine basterdsuiker over het midden van het deeg (in de gleuf die is ontstaan). Duw de tweede deegbol plat en leg deze op het deeg in de vorm, duw daarbij de randen rondom stevig op elkaar.

  6. Stap 8

    Dek de bakvorm af met een theedoek en laat het vruchtenbrood op een warme plek 60 minuten rijzen.

Vruchtenbrood bakken

Elektrisch 220°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 9

    Verwarm de oven voor. Bak het vruchtenbrood in ongeveer 35 minuten in het midden van de oven gaar en bruin.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.