Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Mudpie

Voor de choco liefhebbers is er natuurlijk deze hemelse Mudpie! Een chocoladetaart met een hele intense romige smaak.

Bereiden

20 min

Baktijd

15 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 190°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Plaats het rooster midden in de oven.

Taartbodem maken

  1. Stap 2

    • 65 g boter

    • 1 el cacao

    • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Kruimelbodem

    • 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

    Smelt de boter in een pannetje. Doe de mix voor kruimelbodem, vanillesuiker en cacao in een beslagkom en giet hier de gesmolten boter bij. Roer dit goed door.

  2. Stap 3

    Vet de rand van de springvorm in en plaats een stuk bakpapier op de bodem. Doe het mengsel in de springvorm en druk het aan met de bolle kant van de lepel.

  3. Stap 4

    Bak de bodem 15 minuten in een voorverwarmde oven. Laat daarna de bodem afkoelen op een rooster.

Mudpie vulling

  1. Stap 5

    • 200 g pure chocolade

    • 165 ml slagroom

    Verwarm in een steelpan de slagroom tegen het kookpunt aan. Verwarm in een andere pan, op een laag vuur, de pure chocolade. Zodra je ziet dat de chocolade begint te smelten, kun je het vuur uitzetten en de chocolade rustig door laten smelten.

  2. Stap 6

    Schenk de warme slagroom op de gesmolten chocolade en roer dit goed door, zodat het een mooi glad mengsel is. Giet het warme chocolade mengsel in de taartvorm en laat de Mudpie tenminste 1,5 uur opstijven in de koelkast.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.