Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

MonChoutaart met cookie dough en chocolate chips

Bijna niets zo lekker als een MonChoutaart met kandijkoekjesbodem, totdat je hem proeft met zelfgemaakte cookie dough en chocolate chips! Tel je je vingers even na?

Bereiden

25 min

Opstijftijd

120 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 100 g boter

    • 75 g suiker

    • 75 g lichtbruine basterdsuiker

    Mix de boter zacht en voeg een gelijke hoeveelheid suiker en lichtbruine basterdsuiker toe. Mix dit goed door elkaar.

  2. Stap 2

    • 140 g bloem

    • 0,5 zakje Dr. Oetker Chocolate Chips

    Voeg bloem toe en mix dit tot een kruimeldeeg. Kneed met de hand een half zakje Dr. Oetker Chocolate Chips door het deeg. Kneed tot het een mooie bol deeg is.

  3. Stap 3

    Maak een lange rol van het deeg. Verpak dit in huishoudfolie en leg gedurende 30 minuten in de diepvries of 1 uur in de koelkast.

Kandijkoekjes bodem bereiden

  1. Stap 4

    • 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem

    Leg het bijgesloten velletje bakpapier op de bodem van de springvorm.

  2. Stap 5

    • 70 g margarine (of boter)

    Smelt de margarine in een pannetje.

  3. Stap 6

    Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm hierna ca. 10 minuten in de koelkast.

MonChou taartbeslag kloppen

  1. Stap 7

    • 200 g MonChou (wikkels op kamertemperatuur)

    Klop in een kom de MonChou met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad.

  2. Stap 8

    • 100 ml water (kamertemperatuur)

    Voeg het water en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op middelste stand tot een egale massa.

  3. Stap 9

    • 250 ml slagroom

    Voeg de ongeklopte slagroom toe aan het taartmengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1,5 minuut tot een egale massa.

MonChoutaart met cookie dough

  1. Stap 10

    Haal het cookie dough dat je eerder maakte uit de vriezer of koelkast. Snijd de rol in plakjes en daarna in stukjes.

  2. Stap 11

    Spatel ¾ van de stukjes cookie cough door het taartmengsel en verdeel het mengsel over de kandijkoekjes bodem.

  3. Stap 12

    Verdeel de overige stukjes cookie dough over de taart en laat de MonChou taart met het cookie dough en de chocolate chips ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.